07:58 13.11.2021

Американські законодавці запропонували запровадити вимогу щодо обов'язкової вакцинації для пасажирів внутрішніх авіарейсів

2 хв читати
Американські законодавці запропонували запровадити вимогу щодо обов'язкової вакцинації для пасажирів внутрішніх авіарейсів

Близько 30 американських конгресменів звернулися до президента США Джо Байдена з листом, у якому закликали запровадити правило, за яким усі пасажири внутрішніх авіарейсів мають бути вакциновані проти COVID-19 або пред'явити негативний тест на коронавірус, пишуть світові ЗМІ.

"Це необхідний і давно назрілий крок до того, щоб усі американці почувались у безпеці та впевнено під час подорожей і зменшували шанси на ще один руйнівний зимовий сплеск інфекції", - йдеться у листі членів Конгресу на чолі з представниками Доном Байєром, Річі Торресом та сенатором Діаною Файнштейн.

8 листопада Сполучені Штати ввели нові вимоги, відповідно до яких майже всі іноземні громадяни, які прилітають до країни, мають бути вакциновані або мати негативний тест на COVID-19.

У листі, підписаному високопоставленими демократами, ця вимога була високо оцінена. У ньому також йшлося: "Застосування аналогічних стратегій до внутрішніх повітряних перевезень гарантує американцям можливість безпечно подорожувати, щоб побачити своїх близьких під час свят, а також обмежить впровадження та розповсюдження COVID-19 у домашніх умовах від відвідування родини та друзів".

Як повідомлялося, цього тижня коаліція з 10 штатів подала до суду на федеральний уряд США, щоб спробувати заблокувати вимогу щодо обов'язкової вакцинації від COVID-19 медичних працівників.

У позові, поданому до федерального суду штату Міссурі, стверджується, що ця вимога загрожує робочим місцям мільйонів медичних працівників і може "погіршити тривожну нестачу" співробітників установ у галузі охорони здоров'я, особливо в сільських районах, де деякі з цих працівників не наважуються робити щеплення.

Нові правила адміністрації Байдена вимагають, щоб федеральні підрядники забезпечили вакцинацію своїх працівників, а підприємства з більш ніж 100 співробітниками гарантували їхню вакцинацію або зобов'язали носити маски та щотижня проходити тестування на коронавірус.

Раніше апеляційний суд п'ятого округу США в Новому Орлеані вже тимчасово заблокував вимогу про обов'язкову вакцинацію для бізнесу, заявивши, що вона порушує "серйозні законодавчі та конституційні проблеми".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА