13:39 13.11.2021

Польща до середини 2022 року має намір відгородитись від Білорусі стіною - міністр

2 хв читати
Польща до середини 2022 року має намір відгородитись від Білорусі стіною - міністр

Польща до кінця першої половини наступного року має намір значно зміцнити кордон із Білоруссю, повідомив у суботу в ефірі радіостанції РМФ ФМ глава польського МВС Маріуш Камінський.

"Ми хочемо, щоб огорожу було встановлено до кінця першого півріччя 2022 року, це буде споруда завдовжки 180 км, заввишки 5,5 м, там буде використано найсучасніші рішення", - сказав він.

"Уздовж річки Буг ми використаємо системи безпеки іншого типу", – додав він.

За словами міністра, наразі кордон із Білоруссю охороняють 13 тис. військовослужбовців, 4,5 тис. прикордонників та 2 тис. поліцейських. "Нас постійно провокують, але наші служби добре підготовлені", - зазначив Камінський.

Він також повідомив, що "табір (мігрантів - ІФ) біля кордону розростається і перебуває під контролем білоруських служб, які доставляють необхідні матеріали".

Ситуація на кордоні Польщі та Білорусі ускладнилася минулого понеділка, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, які хочуть перебратися до ЄС. Польські офіційні особи назвали те, що відбувається, найскладнішим моментом від початку кризи на кордоні.

Польща, Литва та Латвія останніми місяцями фіксують посилення потоку нелегалів, що намагаються через Білорусь потрапити на територію ЄС. У Євросоюзі звинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до ЄС, але отримують відмову.

Країни Балтії звинувачують владу Білорусі в організації потоків мігрантів та називають це гібридною агресією. Тієї самої позиції дотримується і Єврокомісія.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА