22:01 13.11.2021

Стан здоров'я Саакашвілі погіршився, до в'язниці пригнали реанімобіль, повідомила його цивільна дружина

2 хв читати
Стан здоров'я Саакашвілі погіршився, до в'язниці пригнали реанімобіль, повідомила його цивільна дружина

У екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, який перебуває в тюремній лікарні, значно погіршився стан здоров'я, до в'язниці пригнали реанімобіль, заявила в суботу його цивільна дружина, депутат Верховної ради України Єлизавета Ясько.

"Буквально щойно (вечір 13 листопада) стан Міхеіла Саакашвілі серйозно погіршився. Він не зміг піднятися з ліжка. Тепер його мають евакуювати в реанімацію!", - написала Ясько на своїй сторінці у Facebook у суботу ввечері, додавши, що не розуміє в якому напрямку його повезуть.

"У жахливій в'язниці без медичного обладнання у Глдані. Пригнали реанімобіль до в'язниці", - написала вона.

Ясько додала, що лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе перебуває у в'язниці і "поки інформації ніякої немає".

Як повідомлялося, 8 листопада Саакашвілі було перевезено на госпіталізацію до тюремної лікарні в Тбілісі. Пізніше депутат Верховної Ради та цивільна дружина Саакашвілі Єлизавета Ясько уточнила, що госпіталізація Саакашвілі була проведена без погодження з родичами та адвокатами.

До зовнішньополітичного відомства Грузії було передано офіційну ноту МЗС України з цього приводу.

9 листопада адвокат Саакашвілі Бека Басилая повідомив із посиланням на представника Тбіліського міського суду, що його клієнт має бути присутнім у суді 10 листопада.

Раніше міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив, що його відомство не рекомендує проводити процес у суді та пропонує зробити це у в'язниці. За словами міністра, Мін'юст дає таку рекомендацію задля безпеки самого Саакашвілі.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його було затримано у Тбілісі. Нині Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Власне затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на свою адресу сфальшованими.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА