07:19 14.11.2021

Єреван обвинувачує Баку в обстрілах вірменських позицій у Гегаркунікській області

1 хв читати
Єреван обвинувачує Баку в обстрілах вірменських позицій у Гегаркунікській області

Збройні сили Азербайджану обстріляли позиції армії Вірменії у Гегаркунікській області на сході республіки.

"13 листопада о 12.10 підрозділи ЗС Азербайджану відкрили вогонь у напрямку позицій ЗС Вірменії, розташованих у напрямку населеного пункту Верін-Шоржа Гегаркунікської області", - повідомляє прес-служба Міноборони Вірменії.

У відомстві зазначили, що в результаті заходів у відповідь вогонь противника був пригнічений, з вірменського боку втрат немає.

12-13 травня підрозділи армії Азербайджану увійшли на територію Вірменії у Сюнікській та Гегаркунікській областях. Вірменія у зв'язку із цим звернулася до ОДКБ, а в.о. прем'єр-міністра Нікол Пашинян попросив президента Росії Володимира Путіна про сприяння.

12 червня Пашинян повідомив, що обговорює з Москвою питання щодо розміщення російських прикордонників у прикордонній лінії з Азербайджаном зі сходу до півдня Вірменії.

Раніше в суботу міністерство оборони Азербайджану звинуватило ЗС Вірменії в обстрілі у напрямку Кельбаджарського району республіки.

"Від полудня 13 листопада ЗС Вірменії зі своїх позицій у населеному пункті Юхари Шорджа Басаркечарського району обстрілюють позиції азербайджанської армії в напрямку населеного пункту Зейлик Кельбаджарського району Азербайджану з вогнепальної зброї різного калібру, снайперських гвинтівок і гранатометів.

"Підрозділи азербайджанської армії вживають адекватних заходів для запобігання провокації з протилежного боку, зараз стрілянина в цьому напрямку триває", - повідомили в Міноборони, зазначивши, що серед особового складу азербайджанської армії втрат немає.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА