07:37 14.11.2021

Польський солдат загинув у результаті нещасного випадку на кордоні з Білоруссю

1 хв читати
Польський солдат загинув у результаті нещасного випадку на кордоні з Білоруссю

На кордоні з Білоруссю загинув польський солдат, повідомляє у суботу телеканал Polsat, зазначаючи, що смерть настала "не під час виконання службових повноважень".

"Під час дій поблизу польсько-білоруського кордону стався нещасний випадок, внаслідок якого загинув солдат 17 Велькопольської механізованої бригади", - наводить телеканал витяги з повідомлення командування підрозділу.

"За попередніми даними, стався постріл зі службової зброї, внаслідок якого настала смерть солдата", - йдеться у повідомленні.

Телеканал зазначає, що "контакту з мігрантами на кордоні солдат не мав".

Ситуація на кордоні Польщі та Білорусі ускладнилася минулого понеділка, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, охочих перебратися до ЄС. Польські офіційні особи назвали те, що відбувається, найскладнішим моментом з початку кризи на кордоні.

Польща, Литва і Латвія останніми місяцями фіксують потік нелегалів, що посилюється, які намагаються через Білорусь потрапити на територію ЄС. У Євросоюзі обвинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до Євросоюзу, але одержують відмову.

Країни Балтії обвинувачують владу Білорусі в організації потоків мігрантів і називають це "гібридною агресією". Тієї ж позиції дотримується і Єврокомісія.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА