21:00 14.11.2021

Міністр оборони та глава ЗС України здійснили робочу поїздку до східних і південних кордонів України

3 хв читати
Міністр оборони та глава ЗС України здійснили робочу поїздку до східних і південних кордонів України

Міністр оборони Олексій Резніков, Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний, а також заступник голови Офісу президента Роман Машовець і перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Руслан Демченко відвідали східні та південні кордони України в рамках робочої поїздки, повідомляє прес-служба Міноборони.

Підбиваючи підсумки поїздки, Резніков заявив, що активність Кремля та регулярних військ РФ "відбувається час від часу всі вісім років, що триває російсько-українська війна на Сході. Це спостерігають наші військові, розвідка, що фіксують переміщення…Зараз важливо, аби відбулась концентрація зусиль усього цивілізованого світу, тому що це — гібридна війна. Ситуація, яка розгортається сьогодні на кордоні між Білорусією та Польщею, на кордоні між Білорусією та Україною, а перед тим на кордоні між Білорусією та Литвою є якраз проявом цієї гібридної війни".

Щодо ситуації в районі проведення Операції об'єднаних сил міністр наголосив, що вона не мирна, триває війна, розпочата РФ у 2014 році.

"Ми проїхали повністю всю лінію, яку я раніше називав контактною лінією, лінією дотику, у військовому розумінні — лінія розмежування або вогневого контакту. Усі підрозділи в бойовому стані. Спілкувався із командирами бригад, інших підрозділів, мав честь безпосередньо бути у ВОПі в Золотому-4, бачив позиції ворога з відстані ста метрів. Бойовий дух присутній, обороноздатність — на високому рівні. Однак, звісно, є речі, якими варто опікуватись, аби допомогти нашим воїнам. Є пріоритети першочергові й довгострокові. Щодо важливих побутових речей: харчування — на високому рівні. Військові задоволені, якість контролюється, обладнання є. Є деякі речі, які потрібні додатково, про це буду вести розмову найближчим часом із нашими партнерами. У першу чергу буду комунікувати із моїми колегами — Міністрами оборони цивілізованих країн. Але точно я можу констатувати — Збройні Сили готові до відсічі", - наголосив глава українського оборонного відомства.

Також у рамках поїздки було обговорено ситуацію щодо взаємодії підрозділів незаконних збройних формувань ОРДЛО з Російською Федерацією та повного контролю РФ над окупаційними режимами.

"Насправді ми всі чітко знаємо, що проти нас воює 1-й та 2-й армійський корпуси, які входять повністю до системи Збройних Сил Російської Федерації. Навіть присутність прямо на тимчасово окупованих територіях щонайменше двох тисяч російських кадрових офіцерів...За нашою інформацією, навіть залучають кримінальних злочинців, яких випускають з тюрем, яким немає що втрачати, озброюють їх", — зазначив міністр оборони.

Крім того, було приділено увагу співпраці Білорусі та Росії у військовій сфері.

"Вони формують свій альянс, у нас є альянс — Грузія, Молдова, Україна. Є у нас партнери — Литва та Польща. Ми сьогодні виходимо на прямі партнерські стосунки із США, Канадою, Великою Британією. Є альянс НАТО, який дуже лякає Росію. Ми є партнерами НАТО і активно співпрацюємо. Ми активізуємо співпрацю з Туреччиною, це важливий напрям", – зазначив Резніков.

За словами міністра, він "побачив на власні очі, як побудована система оборони на Сході. На півдні ми перевірили стан об'єктів ВМС, готовність нашої морської піхоти. Хотів на власні очі ознайомитися із ситуацією з військово-морських баз, які з'являться вже в найближчому майбутньому. Посилення флоту, створення відповідної інфраструктури – це один із пріоритетів".

За його словами, Міноборони та ЗСУ сформували список завдань, як термінових, так і середньострокових, довгострокових та стратегічних.

У свою чергу, Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний вважає, що робоча поїздка була дуже ефективною.

"Головне завдання — показати Міністру оборони, яким чином організовано проведення операції, яким чином забезпечується. Вдалось побувати безпосередньо в бойових нарядах, побачили, як наші військовослужбовці виконують завдання, як харчуються. Хотілось, аби він зробив свою оцінку. Ми не лише ознайомились із ситуацією на фронті. З нами працював перший заступник секретаря Ради національної безпеки Руслан Демченко. Завдання — скоординувати та покращити роботу щодо розвідувального забезпечення. Поїздка була потрібною та ефективною. Вісім років цієї війни довели, що ЗСУ виконують свою роботу дуже добре", - підсумував Залужний.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА