07:19 15.11.2021

Минулої доби зафіксовано 19 порушень режиму тиші на Донбасі, поранено водія-санітара

2 хв читати
Минулої доби зафіксовано 19 порушень режиму тиші на Донбасі, поранено водія-санітара

Минулої доби російські найманці на Донбасі 19 разів порушили умови режиму припинення вогню, внаслідок чого було поранено одного водія-санітара та пошкоджено два санітарні автомобілі, повідомив штаб Операції об'єднаних сил у понеділок уранці.

"Військовослужбовець перебуває у лікувальному закладі. Стан його здоров'я – важкий", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому у Facebook.

У ньому уточнюється, що у напрямку Невельського російські найманці вели вогонь з мінометів калібру 120 мм, а поблизу Чермалика двічі застосували протитанковий ракетний комплекс.

Крім того, у Причепилівки російські найманці здійснили обстріл зі станкових та ручних протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів, а також вели вогонь із артилерії калібру 152 мм у бік населеного пункту Оріхове-Донецьке.

На Луганщині зафіксовано проліт безпілотного літального апарату, ймовірно типу "Орлан-10", із перетином лінії зіткнення.

"Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили противника припинити обстріли. Підрозділи Об'єднаних сил контролюють ситуацію і продовжують виконувати завдання щодо відображення та стримування збройної агресії Російської Федерації", - наголошують у штабі.

Біля Катеринівки, що на Луганщині, противник двічі обстрілював українські позиції з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. У районі Новолуганського російські найманці двічі застосовували ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Неподалік Золотого-4 збройні формування Російської Федерації тричі відкривали вогонь, використовуючи міномети калібру 82 мм, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. У бік Кримського ворог двічі вів вогонь із мінометів калібру 82 мм та 120 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Позиції поблизу Новоолександрівки потрапили під обстріл із мінометів калібру 120 мм. У напрямку Південного обстріл проводився із гранатометів різних систем.

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт безпілотного літального апарату, ймовірно типу "Орлан-10", із перетином лінії зіткнення.

"Станом на 7 годину ранку, 15 листопада, порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано", - зазначили у штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА