08:05 15.11.2021

Президенти країн Балтії у понеділок у Литві обговорять проблеми міграції

2 хв читати
Президенти країн Балтії у понеділок у Литві обговорять проблеми міграції

У Вільнюс у понеділок прибудуть президенти Латвії та Естонії Егіл Левітс та Алар Каріс, вони обговорять з литовським президентом Гітанасом Науседою кризу нелегальної міграції на кордонах Євросоюзу, поговорять із президентом Польщі Анджеєм Дудою, повідомила BNS адміністрація президента Литви.

"Президенти Литви, Латвії та Естонії проведуть тристоронню зустріч. На зустрічі глави трьох країн Балтії обговорять питання регіональної безпеки та оборони, нелегальної міграції біля східного кордону ЄС з Білоруссю, трансатлантичного співробітництва та боротьби зі змінами клімату", - йдеться у прес-релізі.

Лідери країн Балтії проведуть відеорозмову з Анджеєм Дудою та обговорять питання нелегальної міграції та ситуацію на кордонах ЄС і Білорусі.

Також планується ухвалити балтійську кліматичну декларацію про нейтральну економіку, в якій будуть передбачені спільні дії країн Балтії та співробітництво у різних сферах щодо реалізації прийнятих зобов'язань на саміті COP26 у Глазго.

Кілька місяців країни ЄС, які межують з Білоруссю, відчувають напругу через потоки нелегальної міграції, що збільшилися. Цього тижня на кордоні з Польщею зібралися тисячі мігрантів, частина яких намагалася штурмувати кордон.

Побоюючись схожого сценарію, Литва запровадила минулого тижня надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю та у міграційних таборах.

Потоки нелегальних мігрантів із території Білорусі до Литви різко зросли влітку. Цього року до Литви нелегально потрапило понад 4,2 тис. мігрантів.

Ще значній кількості нелегальних мігрантів не вдалося потрапити до країни, оскільки з серпня прикордонники почали їх розгортати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА