10:11 15.11.2021

Кулеба наприкінці дня в Брюсселі проведе переговори з главами МЗС Німеччини та Франції щодо активізації роботи в "нормандському форматі"

2 хв читати
Кулеба наприкінці дня в Брюсселі проведе переговори з главами МЗС Німеччини та Франції щодо активізації роботи в "нормандському форматі"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у понеділок, 15 листопада, проведе переговори з главами МЗС Німеччини та Франції Гайко Маасом та Жаном-Івом ле Дріаном для активізації роботи у "нормандському форматі".

"Наприкінці дня проведу окремі переговори з міністрами закордонних справ Німеччини та Франції, аби активізувати роботу в "нормандському форматі". Росія гальмує переговорний процес, уникаючи зустрічей. Але ми наполягаємо на відновленні роботи "норманді" без попередніх умов", - написав Кулеба на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Міністр також зазначив, що загалом у Брюсселі у нього заплановано вісім переговорів. Зокрема, зустрічі з керівництвом НАТО, міністрами закордонних справ окремих країн ЄС, міністрами Асоційованого тріо, засідання глав МЗС Євросоюзу та Східного партнерства, спілкування із журналістами.

"Безпекова ситуація вимагає такої кількості переговорів. Саме така висока дипломатична активність допомогла знизити напругу навесні 2021 року... Будемо також відверто говорити про подальший розвиток Східного партнерства напередодні саміту 15 грудня. У Брюсселі збереться повний склад міністрів Асоційованого тріо. Ми будемо наполягати на диференційованому підході ЄС до європейської інтеграції сусідів", - наголосив Кулеба.

Також міністр відзначив заплановані переговори в НАТО.

"Росія продовжує дестабілізувати безпекову ситуацію вздовж нашого кордону, у ширшому Чорноморському регіоні та на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму. Порушення режиму припинення вогню на Донбасі, переміщення військ, газовий шантаж, пропаганда, штучно створена міграційна криза в Білорусі – все це елементи нового етапу гібридної агресії РФ проти Європи. Ми працюємо з партнерами задля мінімізації ризиків та протидії загрозам з боку РФ", - підсумував він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА