11:58 15.11.2021

Журналістів із понеділка пускають до Ради за спецперепустками

2 хв читати
Журналістів із понеділка пускають до Ради за спецперепустками

Представники засобів масової інформації з понеділка, 15 листопада, можуть проходити до адміністративних будівель Верховної Ради, зокрема, за додатковими перепустками, виданими на підставі надання ними інформації про проходження вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідні перепустки журналісти можуть отримати особисто у холі готелю "Київ" від працівників прес-служби апарату парламенту.

Крім того, для того щоб пройти до будівлі ВР, можна пред'явити COVID-сертифікат, що підтверджує вакцинацію однією або декількома дозами вакцин, негативний результат ПЛР (або антиген-тесту на COVID-19) або довідки про одужання особи від коронавірусної хвороби не більше ніж за півроку до її пред'явлення. Ці документи та спецперепустку необхідно показати посту охорони.

Як повідомлялося, Верховна Рада 2 листопада ухвалила постанову (проект №6154) про додаткові заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), згідно з якою на період дії карантину народних депутатів, працівників апарату ВР, помічників-консультантів нардепів, працівників державних підприємств та установ, що забезпечують діяльність парламенту, а також відвідувачів і представників ЗМІ допускатимуть до приміщення адміністративних будівель ВР лише за наявності документа (сертифіката), що підтверджує проходження вакцинації проти COVID-19 однією або декількома дозами вакцин або негативного результату ПЛР (або антиген-тесту на COVID-19), або довідки про одужання особи від коронавірусної хвороби не більше ніж за півроку до її пред'явлення. Всі ці документи при вході до Верховної Ради мають показати повнолітні люди. Водночас особам від семи років достатньо мати негативний результат ПЛР-тесту або довідку про одужання.

Водночас постанова передбачає обладнання постів охорони, через які здійснюється допуск осіб до адмінбудівель ВР, відповідними технічними засобами.

В українському парламенті також облаштують пункти вакцинації проти COVID-19, де охочі зможуть зробити щеплення під час тижнів, відведених для роботи ВР у пленарному режимі.

Ухвалена постанова має набути чинності не пізніше ніж 15 листопада 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА