12:47 15.11.2021

Подільський суд призначив на 1 грудня розгляд по суті справи Тупицького про злочини проти правосуддя

2 хв читати
Подільський суд призначив на 1 грудня розгляд по суті справи Тупицького про злочини проти правосуддя

Подільський районний суд Києва 1 грудня розпочне розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького у злочинах проти українського правосуддя.

"Суд ухвалив… призначити судовий розгляд кримінального провадження… за обвинуваченням Тупицького… у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 384 та ст. 386 КК і провести у відкритому засіданні о 14:00 1 грудня 2021 року", - йдеться у постанові суду, оголошеній у понеділок.

Клопотання прокуратури про обрання застави у вигляді запобіжного заходу суд задовольнив частково, поклавши на Тупицького зобов'язання утриматися від спілкування зі свідками у справі.

Трансляція судового засідання відбувалася на Youtube-каналі "Судова влада": https://www.youtube.com/watch?v=APqG-YMo-eo

Раніше сторона обвинувачення просила суд призначити справу до розгляду по суті, а також обрати Тупицькому запобіжний захід, який так і не було обрано під час досудового розслідування – заставу в сумі 45,4 тис. грн та особисті зобов'язання. Розгляд неодноразово відкладали.

Як повідомлялося, КС Тупицького було викликано повісткою на 28 грудня 2020 року в Офіс генпрокурора для допиту в кримінальному провадженні №12013110060002990 про злочинну організацію колишнього голови Госпсуду Віктора Татькова та його заступника Ємельянова, зареєстрованому в 2013 році, слідство в якому наразі здійснює Управління ДБР у справах Майдану.

У ДБР повідомили, що він перешкоджав встановленню істини у кримінальному провадженні, в якому був підозрюваним, зокрема, перешкоджаючи наданню підлеглими документів на запити органу досудового розслідування та явці осіб за повістками слідчого.

Тупицькому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів проти правосуддя, передбачених ч. 2 ст. 384, ст. 386 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиві свідчення, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від надання свідчень).

Слідство у своєму клопотанні просило суд взяти Тупицького під заставу в сумі 45,4 тис грн (20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб – максимальний розмір застави, передбачений статтею Кримінальним процесуальним кодексом для нетяжких злочинів) та особисті зобов'язання.

18 травня 2021 року ДБР завершило розслідування кримінального провадження за підозрою у наданні неправдивих свідчень та підкупі свідка Тупицьким. Обвинувальний акт скеровано до Подільського районного суду для розгляду справи по суті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА