13:32 15.11.2021

"Білавіа" призупинила перевезення громадян Іраку, Сирії, Ємену та Афганістану з Дубая

2 хв читати
"Білавіа" призупинила перевезення громадян Іраку, Сирії, Ємену та Афганістану з Дубая

Авіакомпанія "Білавіа" повідомила, що перестала приймати на борт громадян Іраку, Сирії, Ємену та Афганістану, які вилітають із Дубая.

"Відповідно до рішення компетентних органів ОАЕ з 14.11.2021 громадян Афганістану, Іраку, Ємену, Сирії не прийматимуть до перевезення на рейсах, що прямують із Дубая до Білорусі. У зв'язку з цим авіакомпанія "Білавіа" посилює контроль за перевіркою документів під час реєстрації пасажирів на рейси з Дубая", - поінформував у понеділок перевізник.

Пасажири, які підпадають під дію заборони, зможуть повернути повну вартість авіаквитків за місцем їх придбання.

"Білавіа" почала виконувати регулярні рейси з Мінська до Дубая в лютому. Улітку авіакомпанія виконувала рейси до Дубая тричі на тиждень, із жовтня частота польотів збільшилася до п'яти рейсів на тиждень.

У компанії заявили, що більшість місць на цьому напрямку було продано у вигляді блоків білоруським туристичним операторам, кількість квитків із початком подорожі з Дубая була мінімальною.

В авіакомпанії заявили, що "Білавіа" "ніколи не сприяла перевезенню нелегальних мігрантів до республіки Білорусь, протягом багатьох років не виконувала регулярні або чартерні рейси до Афганістану, Іраку, Ємену, Сирії.

"У зв'язку з підвищеною увагою до цієї теми з боку деяких ЗМІ авіакомпанія посилила контроль на всіх своїх рейсах за бездоганним виконанням усіх візових вимог республіки Білорусь та іноземних держав, міграційним законодавством", - наголосив перевізник.

Минулого тижня "Білавіа" повідомила, що з 12 листопада перестала приймати на рейси громадян Іраку, Сирії та Ємену, які вилітають із Туреччини.

ЄС та низка інших країн на початку червня закрили для білоруських авіаперевізників свій повітряний простір після інциденту з рейсом Ryanair 23 травня. Тоді літак Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, здійснив екстрену посадку в Мінську через повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося. Автора визнаного в Білорусі екстремістським порталу Nexta, який літав цим рейсом, Романа Протасевича та його подругу росіянку Софію Сапегу після посадки літака затримали. Європейські країни заявили, що Мінськ змусив борт приземлитися у своєму аеропорту під надуманим приводом.

Літаки європейських авіакомпаній відмовилися від використання повітряного простору Білорусі. У жовтні офіційні особи ЄС заявляли про намір запровадити санкції стосовно білоруської авіакомпанії "Білавіа" у зв'язку з міграційною кризою на кордоні Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. У ЄС вважають, що "Білавіа" перевозить нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до ЄС. У Мінську ці звинувачення відкидають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА