14:44 15.11.2021

Прокуратура вимагає збільшити до 10 млн грн заставу водію позашляховика, який збив підлітків на переході в Харкові

2 хв читати
Прокуратура вимагає збільшити до 10 млн грн заставу водію позашляховика, який збив підлітків на переході в Харкові

Прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення слідчого судді про обрання запобіжного заходу водію автомобіля Toyota Land Cruiser, який у стані наркотичного сп'яніння збив 13-річних хлопчика та дівчинку на пішохідному переході в Харкові.

"Сьогодні прокурори Харківської обласної прокуратури подали апеляційну скаргу з вимогою щодо збільшення суми застави до 10 млн грн", - повідомив прес-секретар Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко.

Він зазначив, що прокуратура вважає заставу у 340 тис. грн, визначену слідчою суддею, невідповідною обставині події (водій на момент скоєння ДТП перебував у стані наркотичного сп'яніння та їхав дорогим автомобілем, окрім того, водія раніше вже притягували до кримінальної відповідальності, й на момент скоєння ДТП він перебував на випробувальному терміні (у підозрюваного немає постійних соціальних зв'язків та офіційного працевлаштування).

Виходячи з того, що чоловік на момент скоєння ДТП перебував на випробувальному терміні, не може бути й мови про повторне призначення випробувального терміну у вироку щодо ДТП. Ці обставини розуміють і підозрюваний, і його адвокати, тому високий ризик того, що він може переховуватися від слідства або залишити країну. Висока сума застави хоч дає шанс на те, що підозрюваний перебуватиме у СІЗО, оскільки не зможе виплатити застави", - наголосив Чубенко.

Як повідомлялося, 11 листопада у Харкові на пішохідному переході на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської автомобіль Toyota Land Cruiser, який їхав на червоний сигнал світлофора, збив тринадцятирічних хлопця та дівчину. Обох постраждалих доправили до лікарні. Їхній стан оцінюється як середньої тяжкості, стабільний.

Поліція затримала водія позашляховика. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

За інформацією відділу комунікацій Головного управління Національної поліції у Харківській області, водія позашляховика у травні цього року було засуджено до трьох років позбавлення волі за скоєння крадіжки з випробувальним терміном на одтн рік. Крім того, минулого року він був фігурантом кримінального провадження за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотиків без мети збуту) Кримінального кодексу України, проте справа була закрита. Законність рішення про її закриття наразі перевіряє прокуратура.

12 листопада Київський райсуд Харкова обрав водієві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 340,5 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА