16:12 15.11.2021

Справу екс-судді Чауса передано до суду

2 хв читати
Справу екс-судді Чауса передано до суду

Справу за обвинуваченням екс-судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса в отриманні неправомірної вигоди передано до суду.

"15 листопада 2021 року НАБУ та САП направили до суду обвинувальний акт стосовно екс-судді Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав і отримав неправомірну вигоду в сумі $150 тис. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 4. ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає відповідальне становище, пов'язане з вимаганням)", - повідомляє Національне антикорупційне бюро (НАБУ) на своєму сайті.

У НАБУ нагадують, що в серпні 2016 року детективи бюро викрили екс-суддю на гарячому. Верховна Рада України дала згоду на його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності.

Скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний переховувався від органу досудового розслідування та залишив територію України (кримінальне провадження за фактом незаконного переміщення екс-судді через державний кордон України наразі розслідує ГСУ СБУ).

З 16 серпня 2016 року суддю було оголошено у національний розшук, а надалі – у міжнародний розшук.

У лютому 2017 року його затримали на території Республіки Молдова. Детективи Національного бюро подали клопотання про екстрадицію екс-судді до України. Проте у квітні 2021 року з’явилася інформація про нібито його викрадення (кримінальне провадження за цим фактом наразі розслідують слідчі ГСУ СБУ). Місцеперебування колишнього судді було невідоме аж до липня 2021 року, коли посадовця виявили в одному з сіл Вінницької області.

3 серпня детективи НАБУ затримали його в лікарні "Феофанія". Вищий антикорупційний суд обрав екс-судді запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а також зобов'язав здати закордонні паспорти й носити електронний засіб контролю (браслет). 6 серпня 2021 року стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Після завершення ознайомлення екс-судді було вручено обвинувальний акт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА