18:13 15.11.2021

ДБР викликало екс-міністра енергетики Демчишина на допит у справі про сприяння терористичним організаціям

2 хв читати
ДБР викликало екс-міністра енергетики Демчишина на допит у справі про сприяння терористичним організаціям

Головне слідче управління Державного бюро розслідувань викликало на допит колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина.

"Відповідно до вимог ст.ст. 42, 133, 135 КПК України, Демчишин В. В. викликається до слідчого Державного бюро розслідувань на 10 год. 00 хв. 19 листопада 2021 року", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, 12 листопада правоохоронці повідомили Демчишину про підозру у сприянні терористичній групі або терористичній організації (ч.2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України). Він обіймав посаду міністра енергетики з грудня 2014 року по квітень 2016 року.

За інформацією Служби безпеки України, цей чиновник протягом грудня 2014 року - лютого 2015 року видав низку наказів, якими призначив на посади державних підприємств, розташованих на тимчасово окупованих територіях України, представників терористичних організацій "Л/ДНР".

У Державному бюро розслідувань уточнили, що постачання здійснювалися за участю колишнього високопоставленого чиновника, який нині є народним депутатом України.

У бюро зазначають, що дії Демчишина поставили енергетичну галузь України в залежність від РФ і терористичних організацій "Л/ДНР", чим підірвали економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, а також позбавили країну можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичними ресурсами.

Також вони призвели до отримання Російською Федерацією ширших можливостей для подальшого втручання у внутрішні справи України та провадження підривної діяльності на території Української держави.

В Офісі генерального прокурора України пояснили, що в схемі незаконних постачань вугілля енергогенеруючим підприємствам України були задіяні два вугледобувні підприємства - ДП "Шахта імені К.І. Кисельова" і ДП "Луганськвугілля", які перебували під повним контролем незаконних збройних формувань, а одне з них узагалі не працювало.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА