19:17 15.11.2021

ЄС занепокоєний пересуванням російських військ на кордоні з Україною

2 хв читати
ЄС занепокоєний пересуванням російських військ на кордоні з Україною

Європейський Союз занепокоєний пересуванням російських військ на кордоні України з Росією і пильно стежить за ситуацією, стверджує високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

У понеділок у Брюсселі на прес-конференції після завершення засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС Боррель сказав: "Ми пильно стежимо за безпековою ситуацією на східному кордоні України". "Є факти, які є причиною занепокоєння, – пересування військ на російському кордоні з Україною, що дуже важливо для вас. Ми стурбовані та спостерігаємо за цим пильно. Інформація викликає занепокоєння", - додав він.

Високий представник ЄС нагадав, що обговорював це питання 14 листопада з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. "Я підтвердив нашу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України", - додав Боррель.

Відповідаючи на запитання, чи пов'язана міграційна криза, створена режимом президента Білорусі Олександром Лукашенком, якого США і ЄС не визнають законно обраним, з ситуацією на кордоні РФ з Україною, високий представник ЄС констатував, що йому не відомо, про що розмовляють Лукашенко та президент РФ Володимир Путін.

"Але цілком очевидно, що Лукашенко робить те, що робить, тому що він має сильну підтримку Росії. Пов'язано це чи ні з пересуванням військ на кордоні з Україною – я не знаю. І я не хочу давати судження. Але правда в тому, що секретар США Блінкен у зв'язку з цим висловив занепокоєння, і для цього в нього мають бути хороші підстави", - вважає Боррель.

При цьому він звернув увагу на той факт, що "після останніх військових навчань на кордоні російські війська пішли, але залишили на місцях значну кількість обладнання".

"Вони можуть бути швидко дислоковані - обладнання вже там. Український міністр сказав мені, що вони можуть розташувати значну кількість військ за кілька днів, тому що вони пересувають лише людей, а не важке обладнання", - пояснив високий представник ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА