07:15 16.11.2021

Комітет уряду Естонії з держбезпеки запропонував тимчасово зміцнити кордон із РФ дротяною загородою

2 хв читати
Комітет уряду Естонії з держбезпеки запропонував тимчасово зміцнити кордон із РФ дротяною загородою

Комітет уряду Естонії з державної безпеки на засіданні в понеділок запропонував тимчасово зміцнити частину кордону з Росією загородженням із дроту.

Як повідомляє у понеділок прес-служба естонського кабінету міністрів, така пропозиція була внесена у зв'язку з подіями на кордоні Білорусі з Литвою та Польщею.

"Нині прямої загрози кордону Естонії немає, але з урахуванням того, що відбувається в сусідніх країнах, потрібно і нам бути готовими до запобігання загрозам. Естонія послідовно зміцнює свій зовнішній кордон, і встановлення нового загородження є частиною плану", - заявила прем'єр-міністр країни Кая Каллас.

Зі свого боку, міністр внутрішніх справ Естонії Крістіан Яані сказав, що в нинішній ситуації встановлення тимчасових бар'єрів прискорює будівництво кордону з РФ.

"Зараз кордон охороняється за допомогою техзасобів моніторингу та патрулювання. Усього потрібна інфраструктура на 115 км, у нас договорами з будівництва охоплено 63 км, з яких 25 км уже прокладаються. Ми форсуємо подальші роботи з облаштування прикордонної інфраструктури", - повідомив Яані.

За його словами, департамент поліції та прикордонної охорони має можливості та готовність спільно з силами оборони встановити тимчасові загородження в місцях, де було найбільше незаконних перетинів або спроб перетину кордону.

Згідно з раніше затвердженим планом, будівництво кордону з Росією має бути завершено до 2026 року.

Сухопутну ділянку передбачається забезпечити високотехнологічним обладнанням, встановити електронну охоронну систему. На кордоні будуть використовуватися безпілотники, будь-який перетин фіксуватиметься сенсорами. Крім того, буде завершено і будівництво паркану заввишки 2,5 метри протягом 90 кілометрів.

Довжина естонсько-російської прикордонної лінії становить 338 кілометрів, з яких 76 кілометрів проходять річкою Нарва і 127 кілометрів - Чудським озером. Сухопутний кордон довжиною в 135 км проходить переважно важко прохідною місцевістю та в лісових районах, де природа сама служить природним заслоном для порушників, і тому реально побудувати необхідно прикордонну інфраструктуру протягом 115 км.

Уряд Естонії обговорить необхідні заходи щодо зміцнення кордону на засіданні у четвер, 18 листопада.

Ситуація на кордоні Білорусі з Польщею та Литвою ускладнилася, коли до польського кордону з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів, які бажають перебратися до Євросоюзу.

Країни Балтії і Польща обвинувачують владу Білорусі в організації потоків мігрантів і називають це гібридною агресією. Тієї ж позиції дотримується і Єврокомісія.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА