07:54 16.11.2021

Макрон у розмові з Путіним: Франція має намір захищати територіальну цілісність України

1 хв читати
Макрон у розмові з Путіним: Франція має намір захищати територіальну цілісність України

Президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що Франція має намір захищати територіальну цілісність України, повідомило видання L'Orient-Le Jour з посиланням на прес-службу президента Франції.

"Еммануель Макрон висловив Володимиру Путіну "нашу серйозну стурбованість і нашу волю захищати всю територію України", як заявило французьке головування у понеділок увечері, у відповідь на розміщення російських військ на кордоні з Україною", – йдеться у повідомленні на сайті видання у понеділок увечері.

Під час інтерв'ю, яке тривало 1 годину 45 хв., російський президент кілька разів повторив Макрону, що "переговори будуть ускладнені через позицію української влади".

Як зазначають у джерелі, "США, Європейський Союз і Франція останніми днями вже висловили стурбованість щодо розміщення російських військ на кордоні з Україною. У свою чергу, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив Росію в понеділок від будь-яких подальших "агресивних дій" на кордоні з Україною".

"Ми повинні запобігти військовій ескалації", - цитує L'Orient-Le Jour представника міністерства закордонних справ Німеччини, який закликав Росію "проявити стриманість" та "повернутися за стіл переговорів".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА