08:23 16.11.2021

Байден підписав закон про інфраструктуру більш ніж на $1 трлн

2 хв читати
Байден підписав закон про інфраструктуру більш ніж на $1 трлн

Президент США Джо Байден підписав у понеділок закон, що передбачає виділення $1,2 трлн на інфраструктуру. Таким чином, документ почав діяти.

На церемонії підписання були присутні перша леді Джилл Байден, речник Палати представників Ненсі Пелосі, лідер сенатської більшості, демократ Чак Шумер та інші конгресмени.

Минулого тижня законопроект схвалила Палата представників Конгресу США, а раніше за його ухвалення проголосував Сенат.

Як зазначає в Twitter коаліція Білого дому щодо реалізації плану підвищення добробуту американців (Building Back Together), закон забезпечує інвестування у будівництво доріг і мостів, у чисту питну воду, електромережі, високошвидкісний інтернет, а також у хорошу оплату роботи в профспілках.

Схваленню документа в Конгресі передували переговори між Демократичною та Республіканською партіями, що тривали кілька місяців. Демократи намагалися домогтися схвалення законопроекту про інфраструктуру більш ніж на $1 трлн. Лідери партії зуміли зробити це, але лише завдяки підтримці 13 представників Республіканської партії, тоді як шість демократів проголосували проти через невдоволення затримкою із ухваленням більшого законопроекту про витрати, пише газета The Wall Street Journal. Його ухвалення вважається перемогою Білого дому, якому вдалося привести опонентів усередині партії до компромісу, а також домовитися з частиною республіканців.

Байден у червні уклав угоду з групою сенаторів від Демократичної та Республіканської партій про інвестиції у розмірі $1,2 трлн. в інфраструктуру. Угода є лише частиною ширшої економічної ініціативи нинішнього президента США.

Наприкінці травня сенатори-республіканці спрямовували на розгляд адміністрації президента США версії власного плану інфраструктурних інвестицій. Останній план передбачав витрати на загальну суму $928 млрд упродовж восьми років.

Попередня пропозиція республіканців передбачала інвестиції у розмірі $568 млрд на п'ять років. Раніше вони відмовилися підтримати план інфраструктурних витрат Білого дому обсягом $1,7 трлн.

Республіканців не влаштовувало, що Байден планує покрити витрати на інфраструктуру за рахунок підвищення корпоративного податку, а це, мабуть, не влаштує ні законодавців-демократів, ні Білого дому.

Як зазначалося, план Байдена передбачає покриття видатків на інфраструктуру за рахунок підвищення корпоративного податку. Це не влаштовувало республіканців. Вони пропонували перенаправити на фінансування цього плану федеральні кошти, виділені боротьбу з COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА