10:22 16.11.2021

На Дніпропетровщині перекрито канал незаконного переправлення за кордон обладнання для військових літаків – Офіс генпрокурора

1 хв читати
На Дніпропетровщині перекрито канал незаконного переправлення за кордон обладнання для військових літаків – Офіс генпрокурора

У Дніпропетровській області правоохоронці викрили та заблокували канал незаконного переправлення за межі України авіаційних комплектувальних військового призначення, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"За даними слідства, двоє мешканців Дніпра налагодили канал незаконного вивезення авіаційних агрегатів та комплектуючих до військової техніки до країн близького зарубіжжя - Грузії, Вірменії, Білорусі та інших. Придбаний на території України товар вони переправляли поштою за кордон для потреб підприємств і об’єктів військово-промислового комплексу цих країн", - зазначається у повідомленні.

Під час чергового відправлення товар було перехоплено на одному із постів Київської митниці.

Правоохоронці здійснили низку обшуків за місцями проживання та у гаражних приміщеннях фігурантів, під час яких було вилучено стартер-генератори, плунжерні насоси, клапани, спеціальні фільтри та інше пілотажно-навігаційне електронне обладнання для чутливих вузлів військових літаків. Загалом було вилучено понад 200 одиниць комплектувальних для авіаційної техніки.

Крім того, вилучено супровідні документи на товари, печатки та штампи, бланки-паспорти на продукцію, електронно-обчислювальну техніку, мобільні телефони.

Вирішують питання щодо повідомлення громадянам про підозру та обрання запобіжного заходу. Встановлюють інших осіб, які причетні до злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА