11:09 16.11.2021

МЗС України надіслало до РФ ноту протесту у зв'язку з указом про визнання товарних сертифікатів ОРДЛО

2 хв читати
МЗС України надіслало до РФ ноту протесту у зв'язку з указом про визнання товарних сертифікатів ОРДЛО

Міністерство закордонних справ України розцінює підписання президентом РФ указу про визнання Росією так званих сертифікатів про походження товарів, які видають на тимчасово окупованій Росією частині території у Донецькій та Луганській областях, як грубе втручання у внутрішні справи України, порушення її законодавства та норм міжнародного права.

"Міністерству закордонних справ РФ передано відповідну ноту протесту", - наголошується в заяві, оприлюдненій прес-службою МЗС України у вівторок.

Зазначається, що визнання "сертифікатів", одностороннє визначення пунктів пропуску з метою переміщення товарів через тимчасово непідконтрольну ділянку державного кордону України та інші передбачені указом заходи яскраво демонструють цілеспрямовану політику Росії щодо затягування тимчасово окупованих територій України у свій економічний, політичний, електоральний та інформаційний простір.

Підписання указу також суперечить зобов'язанням Росії щодо Мінських домовленостей та домовленостей у межах "нормандського формату", підриває зусилля Німеччини, Франції та України щодо відновлення продуктивної роботи цих майданчиків щодо мирного врегулювання, зазначили у міністерстві.

"Продовжимо консолідацію міжнародної підтримки нашої держави, аби змусити Росію відмовитися від деструктивних дій та стати на шлях політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту", - підсумували МЗС України.

Як повідомлялося, у понеділок, 15 листопада, президент РФ Володимир Путін доручив уряду в місячний термін забезпечити визнання в РФ дійсними сертифікатів про походження товарів, які видають органи та організації, що фактично діють на території непідконтрольних українському уряду окремих районів Донецької та Луганської областей України (ОРДЛО).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА