14:18 16.11.2021

Мін'юст Грузії відмовив Денісовій у зустрічі із Саакашвілі, пославшись на кодекс "Про взяття під варту"

2 хв читати
Мін'юст Грузії відмовив Денісовій у зустрічі із Саакашвілі, пославшись на кодекс "Про взяття під варту"

 Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що отримала відповідь від Міністерства юстиції Грузії, в якій ненадання допуску на відвідування голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіла Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні, обґрунтовано станом його здоров'я та грузинським законодавством.

"Міністерство зазначило, що "враховуючи стан здоров'я Саакашвілі, який продовжує відмовлятися від отримання життєво важливих медичних послуг, а також зобов'язання пенітенціарного закладу щодо забезпечення його здоров'я та безпеки, до нього допускають лише тих візитерів, які передбачені Кодексом Грузії "Про взяття під варту", - йдеться у повідомленні", - написала Денісова у Telegram у вівторок.

Вона повідомила, що досі не отримала відповіді на своє прохання зустрітися з керівником пенітенціарної установи №18 та головним лікарем медичного закладу в'язниці, яку подала чотири години тому.

Сам Саакашвілі передав Денісовій через адвоката написаного від руки листа, в якому повідомляє, що "останні три дні практично не встає з ліжка, тиск весь час скаче". "У моїй палаті немає не лише апаратури, а й дзвінка для виклику (лікаря – ІФ)... Заклад, куди мене помістили, не є лікарнею. Лікарня з апаратурою (але не мультипрофільною) в іншому флігелі, де перебувають кримінальні злочинці... Мого особистого лікаря та створений ними ж консиліум перестали допускати (в палату – ІФ)", - йдеться у листі, який Денісова також оприлюднила в Telegram.

Раніше Денісова отримала відмову у зустрічі із Саакашвілі, але повідомила, що обґрунтування від Мін'юсту Грузії отримає згодом. Омбудсмен додала, що постарається зустрітися з керівництвом та головним лікарем пенітенціарної установи №18, щоб обговорити умови тримання та лікування Саакашвілі.

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе повідомив, що для контролю здоров'я Саакашвілі пенітенціарна служба додатково запросила групу лікарів, яка щодня повідомлятиме про стан здоров'я політика, а пенітенціарна система має всі необхідні засоби для ефективного контролю його здоров'я та подальшої реабілітації.

Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали в Тбілісі, після чого помістили до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодовку. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані).

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення сфальшованими.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА