14:51 16.11.2021

Обіцяну Зеленським 1 тис. грн отримають усі українці, які вакцинувалися до 19 грудня та після

2 хв читати
Обіцяну Зеленським 1 тис. грн отримають усі українці, які вакцинувалися до 19 грудня та після

Виплату 1 тис. грн зможуть отримати всі українці, які пройшли повний курс вакцинації, повідомив речник президента України Сергій Никифоров.

"Бачу, що потрібне деяке роз'яснення вчорашньої звістки про тисячу гривень щепленим від коронавірусу. Її отримають усі українці, які пройшли повний курс вакцинації. Однією дозою у випадку "Джонсон&Джонсон" або двома - в усіх інших. До 19 грудня і після", - написав Никифоров у соцмережі Facebook.

Він наголосив, що назва "тисяча за вакцинацію" применшує важливість та обсяг цієї ініціативи.

"Насправді це масштабна (на кілька мільярдів гривень) програма з підтримки бізнесу. Просто гроші віддають опосередковано, через споживачів. Таким чином влада, по-перше, демонструє вдячність людям, які вирішили вакцинуватися, і заохочує тих, хто ще вагається, а по-друге, допомагає саме тим підприємцям, які найбільше постраждали від карантинних обмежень", - пояснив Никифоров.

Водночас він уточнив, що механізм виділення грошей ще опрацьовують, проте вже на нинішньому етапі можна сказати, що це не буде виплата готівки.

"Це буде певний ваучер, або сертифікат, або депозит – називайте, як хочете – на перелік товарів та послуг. Вичерпний список оголосимо найближчим часом, але узагальнено – це культура, мандри та спорт. Тому є і третій плюс від програми – заохочення культурного та спортивного розвитку українців", - додав він.

Процес отримання грошей громадянами, які мають застосунок "Дія", і тими, хто його не має, відрізнятиметься. Щодо термінів Никифоров порадив орієнтуватись на дати, названі президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомлялося, Зеленський анонсував, що кожен українець, який отримав дві дози вакцини від COVID-19, зможе отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів. "Кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати 1 тис. грн. Швидко і зручно – тобто через додаток "Дія". За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок усередині країни", - сказав Зеленський у відеозверненні 15 листопада.

За словами президента, програма стартує 19 грудня. До кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд грн, стільки ж – на початку 2022 року.

У вівторок, 16 листопада, радник президента Олег Устенко заявив, що анонсовану 1 тис. грн зможуть отримати українці, вакциновані у грудні 2021 року та пізніше.

За даними МОЗ, станом на 15 листопада дві дози від COVID-19 отримали 8,722 млн українців, одну дозу – 12,229 млн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА