15:58 16.11.2021

ВР ухвалила закон про критичну інфраструктуру

1 хв читати
ВР ухвалила закон про критичну інфраструктуру

Верховна Рада 268 голосами підтримала у вівторок законопроект №5219 "Про критичну інфраструктуру" в другому читанні та загалом.

Законопроект передбачає створення Національної комісії з питань захисту критичної інфраструктури, яка буде постійним державним колегіальним органом, підзвітним Кабінету Міністрів, але провадитиме свою діяльність самостійно, незалежно від будь-яких інших держорганів.

Законопроект передбачає створення Реєстру об'єктів критичної інфраструктури як автоматизованої системи, щодо якої встановлюють особливі вимоги із забезпечення її безпеки та стійкості й здійснюють моніторинг їх дотримання.

Документ також передбачає паспортизацію критичної інфраструктури. Паспорт безпеки розробляють чи переглядають з урахуванням визначених проектних загроз. Погодження паспорта буде безоплатних для всіх операторів об'єктів критичної інфраструктури незалежно від форми власності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА