16:11 16.11.2021

Лідеру "антивакцинаторів" повідомлено про підозру у спробі збройного захоплення влади - СБУ

1 хв читати
Лідеру "антивакцинаторів" повідомлено про підозру у спробі збройного захоплення влади - СБУ

Служба безпеки України (СБУ) заблокувала діяльність антиукраїнської мережі, члени якої під "антивакцинаторськими" гаслами намагалися дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні та закликали до насильницької зміни конституційного ладу.

"За попередніми даними, їхні дії координували російські куратори", - повідомляє прес-служба СБУ.

У результаті синхронних спецоперацій СБУ у декількох регіонах України діяльність угруповання було припинено.

Лідеру так званих антивакцинаторів та ще одному фігуранту кримінального провадження, громадянину РФ, повідомлено про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

"У розпорядженні СБУ є беззаперечні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності, зокрема листування, під час якого зловмисники підшукували зброю та співучасників, що мали захоплювати владу у відповідних регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із "власною міліцією" та "економікою", - зазначається у повідомленні СБУ.

У результаті санкціонованих обшуків вилучено докази, що вказують на можливе фінансування їхньої діяльності представниками РФ.

Продовжуються слідчі дії.

Заходи щодо викриття зловмисників проводили співробітники регіональних управлінь СБУ у Львівській, Чернігівській та Миколаївській областях за координації Департаменту захисту національної державності СБУ, Головного слідчого управління СБУ та процесуального керівництва Львівської та Чернігівської обласних прокуратур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА