18:22 16.11.2021

У дніпровському приватному будинку для літніх людей, де сталася пожежа, проживали 30 осіб, з яких 23 лежачих хворих - Денісова

2 хв читати
У дніпровському приватному будинку для літніх людей, де сталася пожежа, проживали 30 осіб, з яких 23 лежачих хворих - Денісова

У дніпровському приватному будинку для літніх людей "Тепло любих", де під час пожежі загинули п'ятеро жінок, загалом проживали 30 осіб, з яких 23 - лежачі хворі, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"За моїм дорученням регіональний представник уповноваженого ВРУ з прав людини у Дніпропетровській області Тетяна Кокшарова відвідала приватний будинок для літніх людей "Тепло любих" у місті Дніпро, де сьогодні сталася пожежа, внаслідок якої загинуло п’ятеро жінок. У будинку проживало 30 осіб віком від 75 до 89 років, з яких 23 лежачих хворих. Як було з’ясовано працівником секретаріату уповноваженого, на другому поверсі будівлі, де перебували лежачі хворі, сталося замикання електричної проводки", - написала омбудсмен на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Вона зазначила, що постраждалим надано необхідну медичну допомогу, госпіталізації вони не потребують. Також наразі пацієнтів транспортують до іншої будівлі закладу.

"Хочу наголосити, що у 2021 році працівниками Офісу уповноваженого здійснено 41 моніторинговий візит національного превентивного механізму до приватних закладів різних типів. Із них - 29 до приватних геріатричних пансіонатів з метою моніторингу дотримання прав осіб, які там перебувають. У 90% таких візитів було зафіксовано порушення протипожежних норм", - заявила Денісова.

Так, Денісова звернулася до міністра соціальної політики України Марини Лазебної та голів обласних державних адміністрацій щодо необхідності забезпечення контролю за діяльністю зазначених закладів відповідно до чинного законодавства.

Раніше поліція Дніпропетровської області повідомила, що п'ять жінок віком від 75 до 89 років загинули у приватному будинку для осіб похилого віку в Центральному районі міста Дніпра.

"В одній із кімнат на другому поверсі будинку, де виявлено загиблих, сталося коротке замикання та загорання електропроводки. Жінки могли отруїтися чадним газом. Наразі тіла загиблих направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті", - йдеться у повідомленні.

Наразі затримано адміністратора будинку для осіб похилого віку.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України, триває слідство, призначено експертизу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА