19:20 16.11.2021

Через пожежу у багатоповерхівці у центрі Харкова частину мешканців будинку тимчасово розміщено у соціальному готелі

2 хв читати
Через пожежу у багатоповерхівці у центрі Харкова частину мешканців будинку тимчасово розміщено у соціальному готелі

Через пожежу, яка сталася в будинку на вул. Культури, 10, у Харкові постраждало 30 квартир, в яких мешкає близько 70 осіб.

Як повідомляє прес-служба Харківської міськради з посиланням на заступника міського голови Світлану Горбунову-Рубан, більшість цих людей знайшли тимчасовий притулок у родичів чи знайомих, а 10 осіб – тимчасово розміщені у соціальному готелі.

"Вони там житимуть, скільки необхідно. Гроші на їх утримання будуть виділені з бюджету міста. Якщо потрібно, то надамо медичну чи психологічну допомогу", - цитує прес-служба Горбунову-Рубан.

Перший заступник міського голови Олександр Новак пообіцяв, що кошти на ремонт під'їздів та квартир, які постраждали через пожежу, будуть виділені з бюджету міста.

Про це сьогодні, 16 листопада, у прес-центрі Харківської міської ради повідомив перший заступник міського голови Олександр Новак.

"Загалом постраждали 30 квартир, які розташовані у четвертому та п'ятому під'їздах... Найбільше постраждали квартири на 4-5 поверхах, під час гасіння пожежі вода залила квартири до першого поверху. Розмір збитків наразі встановлюється, триває обхід постраждалих квартир. Крім того, (міський голова – ІФ) Ігор Терехов також доручив у найкоротші терміни відновити покрівлю. Ми плануємо виділити кошти на усі відновлювальні роботи", - сказав Новак.

За його словами, у 1-3 під'їздах будинку вже відновлено електропостачання, вони опалюються, там є холодна вода. У 4-5 під'їздах ці послуги планується відновити, коли буде встановлено тимчасову покрівлю. Також зараз проводяться роботи з відновлення газопостачання.

Як повідомлялося, у ніч проти 16 листопада, на вул. Культури, 10, поблизу Сумського ринку, спалахнула покрівля. О 3:42 вогонь було локалізовано на площі 500 м кв. (Загальна площа покрівлі 2 тис. кв.). Жертв і постраждалих немає. Підрозділами ДСНС врятовано 7 осіб та виведено на свіже повітря 6 осіб. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю на площі 500 м кв. та пошкоджено дерев'яне перекриття (прогар) у трьох квартирах на шостому поверсі.

До гасіння пожежі було залучено 80 осіб та 24 одиниці техніки ДСНС.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної чи техногенної безпеки) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА