19:47 16.11.2021

США можуть оголосити бойкот зимової Олімпіади в Пекіні 2022 року

1 хв читати
США можуть оголосити бойкот зимової Олімпіади в Пекіні 2022 року

Ні президент США Джо Байден, ні інші офіційні представники адміністрації США, як очікується, не приїдуть на зимові Олімпійські ігри в Пекіні 2022 року, повідомляє газета The Washington Post.

Видання зазначає, що таке рішення американського керівництва стане заходом у відповідь на порушення з боку китайського уряду.

"Президент Байден висловив стурбованість щодо дій КНР у Сіньцзяні, Тибеті та Гонконгу, а також щодо прав людини загалом", - цитує газета повідомлення Білого дому.

На слуханнях у травні спікер Палати представників Ненсі Пелосі закликала до дипломатичного бойкоту Олімпійських ігор у Пекіні як способу висловити міжнародне занепокоєння з приводу порушень прав людини в Китаї.

"Яке моральне право у вас є, щоб знову говорити про права людини в будь-якій точці світу, якщо ви готові висловити свою повагу китайському уряду, коли він робить геноцид?... Давайте влаштуємо дипломатичний бойкот. Мовчання з цього питання є неприйнятним. Це дозволяє Китаю зловживати", - заявила вона.

Олімпійські ігри 2022 року заплановані у Пекіні з 4 до 20 лютого наступного року. Столиця Китаю стане першим містом у світі, яке прийме як літні, так і зимові Олімпійські ігри.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА