19:58 16.11.2021

Проїзд у громадському транспорті для киян коштуватиме 12 грн за "карткою киянина" та 14,20 - для тих, хто користується місячними проїзними квитками

2 хв читати
Проїзд у громадському транспорті для киян коштуватиме 12 грн за "карткою киянина" та 14,20 - для тих, хто користується місячними проїзними квитками

Підвищення вартості проїзду у громадському транспорті столиці з наступного року - вимушений крок, заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу у вівторок.

"У нас справді складна ситуація у транспортній галузі. І ціна на проїзд давно не відповідає його собівартості. Але ми робимо все, щоб кияни могли з комфортом пересуватися містом", - наводить слова Кличка прес-служба Київської міської державної адміністрації.

За словами Кличка, вартість електроенергії, пального та витратних матеріалів суттєво зросла. Крім того, мер зазначив, що залишається необхідність платити заробітну плату транспортникам, ремонтувати та обслуговувати рухомий склад і купувати новий громадський транспорт, тому Київ "вимушений підвищити вартість проїзду".

Для пасажирів, які користуються проїзними квитками, ціна однієї поїздки становитиме 14 грн 20 копійок. Якщо ж людина приїхала з іншого міста і хоче купити разову поїздку або всього декілька, то їй проїзд коштуватиме 20 гривень", - наголосив Кличко.

Він додав, що розуміє, що "це - непопулярне рішення". "Всі інші великі міста ухвалили і впровадили його раніше. Тому що за сьогоднішніх умов наш транспорт дотаційний. І ми не підвищували вартість проїзду, скільки могли", - зазначив столичний мер.

Кличко також додав, що місто зберігає пільги на проїзд для всіх соціально вразливих категорій населення, незважаючи на те, що "держава не компенсує ці витрати міському бюджету".

Як повідомлялося, з 1 січня 2022 року в Києві підвищується вартість проїзду у громадському транспорті, для власників "картки киянина" після підвищення тарифів на проїзд вартість поїздки становитиме 12 грн, а для пасажирів, які купують поїздки, поповнюючи електронний квиток, вартість поїздки становитиме від 15 грн (при купівлі 50 поїздок) до 20 грн (при купівлі 1-9 поїздок).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА