21:18 16.11.2021

Резніков обговорив поглиблення двосторонньої співпраці з держсекретарем з оборони Британії

2 хв читати
Резніков обговорив поглиблення двосторонньої співпраці з держсекретарем з оборони Британії

Міністр оборони України Олексій Резніков провів зустріч із державним секретарем Великої Британії з питань оборони Беном Воллесом, під час якої сторони обговорили посилення двосторонньої співпраці між Лондоном і Києвом, повідомляє прес-служба Міноборони України.

"У ході зустрічі сторони обговорили питання розвитку безпекової ситуації на окупованих територіях Сходу України та навколо її кордонів, співробітництво України з НАТО та у двосторонньому форматі", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що глави делегацій приділили особливу увагу розгляду питання подальшого використання російським військово-політичним керівництвом гібридних методів ведення війни як проти України, так і країн-членів ЄС та НАТО, а також продовження мілітаризації Азово-Чорноморського регіону та перешкоджання з боку країни-окупанта — РФ вільному судноплавству.

"Члени обох делегацій констатували факт подальшого загострення ситуації з безпекою через безвідповідальні та провокативні дії Росії", - наголошують у Міноборони.

Там уточнюють, що учасники зустрічі наголосили, що Україна та Велика Британія — стратегічні партнери у сфері безпеки та оборони, які мають спільне бачення протидії викликам та загрозам сьогоднішнього дня та повністю віддані справі забезпечення миру та безпеки в Європі, захисту спільних цінностей та свобод.

"Значна увага була приділена обговоренню питань двосторонньої співпраці. Зокрема, реалізації підписаної на минулому тижні у Лондоні Міжурядової рамкової угоди, яка дозволить перейти до практичної реалізації проектів з розвитку спроможностей Військово-Морських Сил ЗС України", - зазначають у відомстві.

У Міноборони додають, що Бен Воллес наголосив, що Велика Британія продовжить надавати всебічну підтримку Україні у сфері розвитку демократії, проведенні реформ та розвитку можливостей Збройних сил, а також реалізації євроатлантичної інтеграції України.

Як повідомлялося, 16 листопада до України з робочим візитом приїхав держсекретар Великої Британії з питань оборони Бен Воллес.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА