07:45 17.11.2021

NASA назвало ім'я останнього члена екіпажу четвертої місії SpaceX до МКС

1 хв читати
NASA назвало ім'я останнього члена екіпажу четвертої місії SpaceX до МКС

Астронавт NASA Джессіка Воткінс приєднається до екіпажу четвертої місії космічного корабля Crew Dragon до Міжнародної космічної станції (МКС), наміченої на квітень 2022 року, про це повідомило NASA.

"NASA призначило астронавта Джессіку Воткінс бортінженером майбутньої місії космічного управління Crew Dragon-4, четвертої місії з відправлення екіпажу на кораблі Crew Dragon до МКС", - йдеться у повідомленні.

За даними управління, Воткінс стала астронавтом у 2017 році, пройшовши всі необхідні випробування Комітету з відбору астронавтів NASA. Цей політ у космос стане першим у її кар'єрі.

Крім неї, до складу екіпажу входять астронавти NASA Челл Ліндгрен (командир екіпажу) і Роберт Хайнс (пілот), а також астронавт Європейського космічного агентства італійка Саманта Крістофоретті.

Екіпаж корабля Crew Dragon-4 вирушить до МКС у квітні 2022 року на ракеті-носії SpaceX Falcon-9 зі стартового комплексу 39A Космічного центру імені Кеннеді у Флориді. За планом, астронавти проведуть на станції 6 місяців.

Зараз на станції перебувають семеро людей, серед них представники NASA Раджа Чарі (командир), Том Маршберн (пілот) і Кайла Беррон, а також астронавт Європейського космічного агентства (ESA) і німець Маттіас Маурер. Вони працюватимуть на станції шість місяців – до квітня 2022 року. Крім екіпажу Crew Dragon-3 на МКС перебувають астронавт NASA Марк Ванде Хай та космонавти "Роскосмосу" Антон Шкаплеров та Петро Дубров.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА