08:15 17.11.2021

Боррель закликав Мінськ якнайшвидше врегулювати ситуацію на кордоні з Польщею

2 хв читати
Боррель закликав Мінськ якнайшвидше врегулювати ситуацію на кордоні з Польщею

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель у вівторок у телефонній бесіді з главою МЗС Білорусі Володимиром Макеєм закликав білоруську сторону скоріше врегулювати ситуацію на кордоні з Польщею.

"Говорив з міністром закордонних справ Макеєм після дискусії глав МЗС країн ЄС щодо Білорусі. Я закликав до негайних дій щодо відновлення безпеки в районах Білорусі на кордоні з ЄС і звернувся із закликом звернути увагу на складну ситуацію людей, які там застрягли", - написав Боррель у Twitter.

Напередодні Глави МЗС країн ЄС узгодили п'ятий пакет санкцій щодо Білорусії через міграційну кризу на кордоні з Польщею.

Глава європейської дипломатії вже вдруге останніми днями спілкувався з Макеєм. У неділю Боррель повідомив, що у телефонній розмові з главою МЗС Білорусі закликав Мінськ вирішити кризу з нелегальними мігрантами та допустити гуманітарні організації на кордон країни з Польщею.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Макей запевнив його в тому, що Мінськ має на меті вирішення проблеми з нелегальними мігрантами.

"Він запевнив мене, що вони нададуть гуманітарну допомогу, що залучать армію, що згодні надати доступ (на кордон Білорусі з ЄС - ІФ) структурам ООН, які допомагають біженцям. У цьому випадку це були добрі новини", - сказав Боррель під час конференції у Брюсселі.

Ситуація на кордоні Польщі та Білорусі ускладнилася минулого понеділка, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, охочих перебратися до ЄС. Польські офіційні особи назвали те, що відбувається, найскладнішим моментом з початку кризи на кордоні.

Польща, Литва і Латвія останніми місяцями фіксують потік нелегалів, що посилився, які намагаються через Білорусь потрапити на територію ЄС. У Євросоюзі звинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до Євросоюзу, але одержують відмову.

Країни Балтії звинувачують владу Білорусі в організації потоків мігрантів і називають це "гібридною агресією". Тієї ж позиції дотримується і Єврокомісія.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА