08:47 17.11.2021

Україна та Велика Британія заявили, що не хочуть ворожнечі з РФ, але стурбовані її діями поблизу українських кордонів

1 хв читати
Україна та Велика Британія заявили, що не хочуть ворожнечі з РФ, але стурбовані її діями поблизу українських кордонів

Міністр оборони України Олексій Резніков та державний секретар з питань оборони Великої Британії Бен Воллес у спільній заяві висловили занепокоєння нарощуванням російських військ поблизу українських кордонів, повідомила прес-служба Міністерства оборони.

"Наші уряди не мають бажання бути ворожими або прагнути будь-яким чином стратегічно оточити чи підірвати Російську Федерацію. Ми стурбовані нарощуванням військ та активністю Росії біля кордонів України", - йдеться у заяві.

У Міноборони зазначили, що Україна та Велика Британія - стратегічні партнери у сфері безпеки та оборони.

Повідомляється, що минулого тижня в Лондоні було укладено Міжурядову рамкову угоду, яка продовжує реалізацію спільних проектів щодо розвитку спроможностей Військово-Морських сил Збройних сил України, згідно з домовленостями, досягнутими у червні, коли Велика Британія, Україна та консорціум промисловості Сполученого Королівства підписали Меморандум про реалізацію з метою співпраці для підвищення військово-морських спроможностей України.

"Сьогоднішня зустріч - черговий етап двосторонньої співпраці для підвищення обороноздатності України та розвитку взаємосумісності. Національний суверенітет і територіальна цілісність України беззаперечні. Ми непохитні у цій підтримці і разом залишаємося пильними та об'єднаними у захисті наших спільних цінностей та свобод", - йдеться у заяві.

Згідно з їхньою заявою, "Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з народом України і продовжуватиме свою непорушну відданість справі його підтримки".

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА