14:22 17.11.2021

Україна може встановити мінімальну роздрібну ціну на пластикові пакети 2-3 грн

1 хв читати
Україна може встановити мінімальну роздрібну ціну на пластикові пакети 2-3 грн

Україна з 10 грудня може запровадити мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети (за один пакет із ПДВ): без ручок та бічних складок – 2 грн, без ручок та з бічними складками; з ручками та без бічних складок – 2,5 грн і з ручками та бічними складками – 3 грн.

Відповідний проект постанови Кабінету Міністрів було внесено на його засідання у середу з ініціативи Мінекономіки, проте потім це міністерство попросило відкласти його розгляд до наступного засідання.

У документі уточнюється, що йдеться про пакети у формі рукава, з дном та відкритою горловиною зі стінками завтовшки понад 50 мікрометрів.

У пояснювальній записці зазначено, що мінімальна ціна розрахована з урахуванням витрат виробників, прибутку і торгової надбавки, і сьогодні ціни таких пакетів коливаються від 1 до 3,99 грн за штуку.

Як повідомлялося, у червні цього року Верховна Рада ухвалила закон про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, яким надала уряду повноваження встановлювати мінімальні роздрібні ціни на них.

Згідно із законом, вимога про платність пакетів не поширюється на пластикові пакети, що розкладаються, і надтонкі, що призначаються для первинного пакування риби, м'яса, сипучих продуктів і льоду й використовувані до 1 січня 2023 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА