14:42 17.11.2021

Рада може в четвер ухвалити в першому читанні законопроект про виплату 1 тис. грн за вакцинацію проти COVID-19

2 хв читати
Рада може в четвер ухвалити в першому читанні законопроект про виплату 1 тис. грн за вакцинацію проти COVID-19

Верховна Рада може у четвер, 18 листопада, ухвалити в першому читанні законопроект про виплату 1 тис. грн громадянам України за вакцинацію проти коронавірусної хвороби COVID-19, повідомив перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко.

"Я сподіваюся, що цього тижня ми проголосуємо в першому читанні, у четвер, наприклад, тобто завтра. Якщо сьогодні комітет відбудеться, то можна в принципі в першому читанні проголосувати. Там нескладні закони, вони компромісні. Але далі буде друге читання та, як ми чули, буде багато правок, тобто знову буде "поправковий спам" щодо цього направлення", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту в середу.

Водночас він зазначив, що механізм виплати цих грошей розробить Міністерство економіки.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський анонсував, що кожен українець, який отримав дві дози вакцини від COVID-19, зможе отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів.

"Кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати 1 тис. грн. Швидко і зручно – тобто через додаток "Дія". За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок усередині країни", - сказав Зеленський у відеозверненні 15 листопада.

За словами президента, програма стартує 19 грудня. До кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд грн, стільки ж – на початку 2022 року.

У вівторок, 16 листопада, радник президента Олег Устенко заявив, що анонсовану 1 тис. грн зможуть отримати українці, вакциновані у грудні 2021 року, проте згодом прес-секретар президента Сергій Никифоров повідомив, що виплату отримають усі українці, які пройшли повний курс вакцинації і до грудня, і після.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА