16:49 17.11.2021

ВАКС залишив без змін суму застави в 30 млн грн для Труханова

2 хв читати
ВАКС залишив без змін суму застави в 30 млн грн для Труханова

Судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду залишили без змін запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову у справі про злочинну організацію у вигляді застави розміром понад 30 млн грн, повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК).

"Адвокати подавали клопотання про більш м'який запобіжний захід. Прокурор Валентин Мусіяка, зі свого боку, просив заарештувати Труханова або збільшити розмір застави. Він пояснював, що Труханов за бажання може почати переховуватися від слідства", - повідомляється в Telegram-каналі ЦПК.

Як зазначено в повідомленні, призначену раніше суддею ВАКС Оксаною Олійник заставу Труханову в розмірі понад 30 млн грн досі не внесено, проте тепер Труханов не пізніше як протягом п'яти днів зобов'язаний внести її на рахунок суду, інакше прокурор зможе просити призначення суворішого запобіжного заходу.

Як повідомлялося, на початку жовтня 2021 року генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру меру Одеси Геннадію Труханову, колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку, двом депутатам Одеської міської ради VII скликання та бізнесмену Володимиру Галантернику. Загалом у кримінальному провадженні фігурують 16 осіб, з яких, за даними НАБУ, десять є членами злочинної організації, а решта – учасники скоєння злочинів.

"Учасники злочинної організації у змові з іншими особами розробили механізм незаконного заволодіння активами - коштами місцевого бюджету та землею… для її подальшої передачі під забудову. Через ці дії протягом 2016-2019 років громада втратила щонайменше шість земельних ділянок загальною площею 15,9 га та 131 млн грн. Загальний розмір шкоди за цими епізодами, за результатами експертизи, становить 689 млн грн", - повідомило НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА