17:30 17.11.2021

Виплата по 1 тис. грн вакцинованим допоможе бізнесу та культурній сфері - Ткаченко

2 хв читати
Виплата по 1 тис. грн вакцинованим допоможе бізнесу та культурній сфері - Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко вважає виплату вакцинованим громадянам по 1 тис. грн не просто заохоченням до вакцинації, а реальною допомогою українському бізнесу та долученням громадян до культури.

"Програма президента "1000 гривень для вакцинованих" важлива не лише з точки зору інформаційного цунамі, що піднялося в соцмережах, - це реальна допомога бізнесам. Це не просто заохочення громадян вакцинуватися - це заохочення до культури долучатися та одночасно її підтримка", - написав Ткаченко у Telegram-каналі в середу.

За словами міністра, вакциновані громадяни отримують по 1 тис. грн на віртуальні платіжні картки через систему "Дія", заклади, що відповідатимуть КВЕДам, затвердженим урядом, зможуть взяти участь у програмі, зареєструвавшись на порталі "Дія". Після цього вакциновані громадяни зможуть розраховуватись із підприємствами, які беруть участь у програмі, віртуальною карткою.

"Механізм, як подати заявку підприємствам на участь у програмі, КВЕДи якого відповідають зазначеним категоріям, доопрацьовується. Триває діалог зі сферою культури та креативних індустрій, щоб зробити це для них у максимально зручний спосіб", - розповів він.

За словами глави відомства, йдеться про компанії, у яких основний КВЕД відповідає цільовим напрямам підтримки. "Це демонстрація кінофільмів, театральна та концертна діяльність, діяльність з підтримки театральних та концертних заходів, функціонування театральних та концертних залів, функціонування музеїв, функціонування спортивних споруд, діяльність спортивних клубів, діяльність фітнес-центрів", - уточнив Ткаченко.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський анонсував, що кожен українець, який отримав дві дози вакцини від COVID-19, зможе отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що програма видачі 1 тис. грн вакцинованим громадянам стартує 19 грудня та триватиме до кінця 2022 року, у ній може взяти участь 6 тис. суб'єктів бізнесу. Він уточнив, що кошти буде виплачено на віртуальні платіжні картки через "Дію". На це у 2021 році буде передбачено 3 млрд грн із загального фонду бюджету і стільки ж – на наступний рік із можливістю розширення фінансування. Виплати не оподатковуватимуться і не вплинуть на виділення субсидій. При цьому кошти можна буде витратити на купівлю квитків у кіно, театр, концерт, заняття спортом, подорожі Україною потягом або літаком.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА