07:41 18.11.2021

США, Південна Корея та Японія добиватимуться поваги Китаєм, заснованої на правилах міжнародного порядку

2 хв читати
США, Південна Корея та Японія добиватимуться поваги Китаєм, заснованої на правилах міжнародного порядку

Заступник держсекретаря США Венді Шерман заявила, що на зустрічі, що відбулася у Вашингтоні, із заступниками глав МЗС Південної Кореї Чхве Чон Куном і Японії Такео Моді сторони підтвердили готовність до спільної роботи з протидії Китаю, коли його політика загрожує миру і глобальній безпеці.

"Ми кидатимемо виклик КНР, коли наші інтереси розходяться, і коли ми вважаємо, що існують ризики для миру та безпеки та процвітання у всьому світі", - сказала дипломат на прес-конференції за підсумками зустрічі.

За її словами, це випливає з результатів віртуальної зустрічі президента США Джо Байдена і голови КНР Сі Цзіньпіна, що відбулася напередодні.

У зв'язку з цим Шерман додала: "Я вважаю дуже важливим, що Сполучені Штати, Корея та Японія одностайні у нашій спільній роботі із гарантування глобального процвітання, миру та безпеки для громадян у кожній країні".

Вона повідомила, що у США, Південній Кореї та Японії налагоджена "глибока та постійна координація та консультації".

"Ми високо цінуємо те, що у всіх у нас різні види відносин (з Китаєм - ІФ). Але ми всі сильні демократичні нації, які визнають верховенство закону. Ми віримо в заснований на правилах міжнародний порядок, який дозволив країнам піднятися, включно з Китаєм". І тому ми вважаємо, що КНР має жити відповідно до цього міжнародного порядку, заснованого на правилах. І ми продовжуватимемо працювати спільно, щоб зберегти ці правила", - наголосила Шерман.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА