20:51 18.11.2021

Швейцарія проходить через п'яту хвилю коронавірусу

2 хв читати
Швейцарія проходить через п'яту хвилю коронавірусу

Швейцарії доводиться мати справу вже з п'ятою хвилею коронавірусу COVID-19, заявив у четвер на прес-конференції глава МОЗ країни Ален Берсе.

"Ми виразно спостерігаємо п'яту хвилю", - наводить його слова газета The Guardian.

Водночас він відкинув необхідність запровадження нових обмежень, наголосив при цьому, що траєкторія епідемії "залежатиме від поведінки всіх нас (швейцарців - ІФ)".

Берсе додав, що хоча вірус переважно поширюється серед молодого населення, яке меншою мірою схильне до тяжкого перебігу хвороби, в країні залишаються невакцинованими ще занадто багато дорослих.

У Швейцарії цілком вакциновано 65% населення.

Видання нагадує, що у Швейцарії захворюваність зростає з середини жовтня, показники випадків, що виявляються, за місяць зросли у чотири рази, досягаючи максимальних за рік позначок. У четвер за добу у Швейцарії виявили понад 6 тис. випадків COVID-19. З початку пандемії у країні з населенням близько 8,6 млн осіб зафіксовано понад 935 тис. випадків хвороби, понад 11,3 тис. інфікованих померли.

Тим часом епідеміолог з Бернського університету Крістіан Альтхаус заявив про необхідність захистити права вакцинованих і про те, що влада "не повинна дозволити невакцинованим брати суспільство в заручники".

Він зазначив, що на тлі нижчого рівня вакцинації у Швейцарії порівняно із сусідніми ФРН, Францією та Італією країна може до Різдва знову опинитися у критичному становищі.

Швейцарські парламентарі 28 листопада проголосують за законами, викликаними пандемією, зокрема за COVID-сертифікатами для повністю вакцинованих, перехворіли або склали негативний тест на наявність хвороби. Передбачається, що сертифікат дасть власнику можливість закордонних поїздок, відвідування публічних заходів, таких громадських місць, як ресторани та концерти.

Раніше про обмеження для невакцинованих оголошувала влада Австрії, Чехії, Словаччини.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА