20:55 18.11.2021

Прикордонники відмовили у в'їзді в Україну 15 іноземцям, які прямували автобусом із Білорусі

2 хв читати
Прикордонники відмовили у в'їзді в Україну 15 іноземцям, які прямували автобусом із Білорусі

Державна прикордонна служба України запобігла спробі іноземних громадян із Близького Сходу потрапити в Україну з Республіки Білорусь.

"За більш ніж вигаданою метою поїздки сьогодні вони намагалися перетнути кордон у пункті пропуску на Чернігівщині. 15 іноземців прямували рейсовим автобусом з Мінська. Під час заходів прикордонного контролю громадяни говорили військовослужбовцям ДПСУ, що прямують у нашу державу з метою туризму", - повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Так, під час додаткової перевірки охоронці кордону з'ясували, що іноземці, серед яких четверо підлітків, кілька тижнів тому прилетіли до столиці Білорусі й одразу поїхали у Гродненську область.

"За їхніми словами, оглянувши "пам'ятки" на заході сусідньої республіки, мандрівники вирішили відвідати ще й Україну. Подорожні запевняли, що в нашій країні їх найбільше цікавлять краєвиди Львівщини. Саме зі Львова вони нібито планували повернутися додому. Проте такий туристичний маршрут не переконав правоохоронців і не став підставою для підтвердження мети їхньої подорожі", - зазначено в повідомленні.

Також встановлено, що більшість із зазначених осіб мали паспорти, видані практично в один період, у вересні-жовтні цього року.

Наразі військовослужбовці Держприкордонслужби прийняли рішення про непропуск і повернення мандрівників до Республіки Білорусь, оскільки зазначені особи не мали підстав для в'їзду на територію нашої держави.

Як повідомлялося, кордон із Республікою Білорусь наразі посилений, зокрема, вживаються заходи для запобігання спробам використання каналів офіційного в'їзду потенційними нелегальними мігрантами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА