07:17 19.11.2021

Міністр оборони США висловився за розширення співробітництва з Україною

2 хв читати
Міністр оборони США висловився за розширення співробітництва з Україною

Міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі з українським колегою Олексієм Резніковим у Вашингтоні заявив про готовність розглянути питання реалізації рамкової угоди про стратегічні засади оборонного партнерства між двома країнами та поглиблення співробітництва в оборонній сфері.

"Я з нетерпінням чекаю на обговорення питань реалізації цієї угоди, щоб продовжувати просувати наш спільний пріоритет - протидію російській агресії - і поглиблювати нашу співпрацю в таких галузях, як безпека на Чорному морі, кібербезпека та обмін інформацією", - сказав він під час зустрічі у Вашингтоні.

Рамкова угода була підписана під час нещодавнього візиту до США президента України Володимира Зеленського.

Остін зазначив, що у Вашингтоні уважно стежать за "недавніми переміщеннями російських військових" поблизу кордону з Україною та "висловили занепокоєння дестабілізаційною діяльністю Росії". За його словами, США "продовжать консультуватися з вами, а також з нашими партнерами та союзниками в регіоні про те, що ми всі бачимо, і про те, як найкраще сприяти гарантуванню регіональної безпеки".

Він укотре заявив про те, що американська "підтримка самооборони, суверенітету та територіальної цілісності України непохитна".

Шеф Пентагону заявив також: "Ми, як і раніше, віддані підтримці зусиль України щодо здійснення глибоких і всеосяжних реформ в її оборонному секторі. Ми знаємо, що це важка робота, але її виконання є ключем до досягнення Україною її євроатлантичних устремлінь".

Резніков зі свого боку подякував США за допомогу в протидії "російській агресії".

Він зазначив, що Росія може вдатися до ескалації будь-коли, і "ця можлива ескалація, безумовно, матиме катастрофічні наслідки для всієї Європи".

За його словами, у Москві "розуміють лише дії, особливо активні, це свого роду вакцинація проти небезпечного вірусу агресії, який мутує, і повертає світ у стан холодної війни".

Резніков заявив, що "сотні нападів (Росії - ІФ) на Польщу та Литву з використанням мігрантів - ще один приклад того, що Європа перебуває в небезпеці".

"Ми вдячні американській стороні за те, що вона звернула увагу на факти підготовки росіян до наступної фази нападу, і сигнал з боку США дасть сигнал усьому цивілізованому світу, що ми маємо об'єднатися проти російської агресії", - наголосив він.

Стенограма заяв міністрів поширена Пентагоном у п'ятницю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА