14:16 19.11.2021

Омбудсмен Грузії заявила, що у Саакашвілі неврологічний розлад - судоми, спричинені енцефалопатією Верніке

1 хв читати
Омбудсмен Грузії заявила, що у Саакашвілі неврологічний розлад - судоми, спричинені енцефалопатією Верніке

Омбудсмен Грузії Ніно Ломджарія заявила, що в екс-президента Міхеіла Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні, розвинулося небезпечне ускладнення - судоми, зумовлені енцефалопатією Верніке.

У поширеній у п'ятницю заяві омбудсмен посилається на висновок групи лікарів, створеної з її ініціативи для оцінки стану Саакашвілі.

На думку омбудсмена, вищезгаданий неврологічний розлад, що характеризується можливим ураженням головного мозку, був спричинений через те, що Мін'юст та спеціальна пенітенціарна служба не врахували вчасно рекомендацій лікарів та прогнозу серйозних ускладнень.

Як вважає Ломджарія, для повноцінної оцінки осередкових процесів у головному мозку необхідні МРТ/МРА обстеження, включаючи МР-венографію головного мозку.

Омбудсмен заявляє, що ці та інші рекомендації було надано головному лікарю тюремної лікарні, в якій перебуває Саакашвілі.

Вона також зазначає, посилаючись на думку лікарів, що стан Саакашвілі може ще більше погіршитися, - є висока ймовірність розвитку епілептичного статусу або коми, що може спричинити енцефалопатію Верніке і що може призвести до смерті.

Омбудсмен знову закликала перевести Саакашвілі до громадської багатопрофільної клініки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА