15:19 19.11.2021

Президент Молдови категорично спростувала наявність таємних домовленостей із Києвом щодо будівництва на Дністрі українських ГЕС

2 хв читати
Президент Молдови категорично спростувала наявність таємних домовленостей із Києвом щодо будівництва на Дністрі українських ГЕС

Президент Молдови Майя Санду категорично спростувала наявність таємних домовленостей із Києвом щодо будівництва на Дністрі українських ГЕС. Про це вона заявила на прес-конференції, присвяченій річниці з моменту обрання на посаду президента.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо цього, а також щодо ситуації з річкою Дністер, вона наголосила, що "проблема Дністра постійно перебуває в центрі уваги влади".

"Це питання у нас постійно на порядку денному. Ніколи не було жодних умов, пов'язаних із Придністров'ям та будівництвом ГЕС. Ніколи! Ні на моїх зустрічах із президентом Володимиром Зеленським, ні на зустрічах прем'єр-міністрів", - наголосила Санду.

Вона нагадала, що Кишинів та Київ звернулися до Євросоюзу, щоб провести експертизу щодо можливості будівництва нової ГЕС на Дністрі та її впливу на екосистему.

"Ми підключили до цього експертів Євросоюзу, уважно стежимо за ситуацією на Дністрі", - сказала Санду.

Як повідомлялося, віце-спікер молдавського парламенту Влад Батринча напередодні запропонував владі вжити заходів для недопущення будівництва українських ГЕС на Дністрі.

За його словами, українська сторона нібито звернулася до влади Молдови з "непрозорою пропозицією надати підтримку щодо гарантування національної безпеки та врегулювання придністровського конфлікту", а в обмін на це молдавська сторона не звертає уваги на будівництво ГЕС на Дністрі.

"Ця угода чи пропозиція - небезпечна. Що відбувається з річкою Дністер, має бути предметом гласного обговорення і необхідна незалежна екологічна експертиза, щоб з'ясувати реальний стан річки", - наголосив представник опозиції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА