16:08 19.11.2021

Польща з 21 листопада має намір призупинити вантажне залізничне сполучення з Білоруссю в пункті "Кузниця"

1 хв читати
Польща з 21 листопада має намір призупинити вантажне залізничне сполучення з Білоруссю в пункті "Кузниця"

Польська влада на тлі прикордонної міграційної кризи повідомила Білорусі про призупинення з 21 листопада вантажного сполучення в залізничному пункті пропуску "Кузниця Білостокська" (з білоруського боку – "Брузги").

"Держприкордонкомітет Республіки Білорусь отримав офіційного листа від польської сторони щодо її наміру призупинити з 21 листопада вантажне сполучення в залізничному пункті пропуску "Кузниця", - йдеться у повідомленні Держприкордонкомітету (ДПК) Білорусі.

Зазначається, що у зв'язку з цим Держприкордонкомітет "скерував відповідь із роз'ясненням поточної ситуації поблизу автодорожнього пункту пропуску Брузги (з польського боку – "Кузниця Білостоцька"), а також поінформував про заходи, що вживаються для врегулювання ситуації, та відсутність загрози для співробітників польських служб".

Білоруська сторона також повідомила про готовність поновити роботу автодорожнього пункту пропуску "Брузги", зазначають у ДПК.

Вранці 9 листопада польська сторона зупинила оформлення осіб і транспортних засобів, що прямують через держкордон в автодорожньому пункті пропуску "Кузниця Білостокська". Білоруська сторона наголошувала, що "об'єктивних причин для ухвалення такого рішення білоруська сторона не бачить".

Протягом декількох тижнів на білорусько-польському кордоні перебувають декілька тисяч мігрантів, які мають намір перетнути кордон і потрапити на територію Євросоюзу. Раніше мігранти робили неодноразові спроби силового прориву кордону. Основне скупчення мігрантів спостерігається поблизу КПП "Брузги-Кузниця". Мінськ та Варшава звинувачують один одного у створенні міграційної кризи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА