20:36 19.11.2021

Монастирський вручив двом ветеранам нагородну зброю, яка раніше належала нардепу Киві

2 хв читати
Монастирський вручив двом ветеранам нагородну зброю, яка раніше належала нардепу Киві

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський у п'ятницю, 19 листопада, вручив нагородну зброю підполковникам Назару Ясінському та Сергію Сідоріну.

"Ще раз зазначу, що це та сама зброя, якої був позбавлений Ілля Кива за вчинки, що дискредитують нагородженого. І сьогодні цю зброю я передаю в руки найбільш гідних, в руки тих, для кого честь українського офіцера і честь Української держави, яку вони захищають, честь її історії, символів та героїв - понад усе!", - написав Монастирський у соцмережі Facebook.

Як зазначив міністр, бойовий досвід у нагороджених із 2014 року. Розвідувальний підрозділ підполковника Ясинського у 2018 році під час виконання завдань у районі проведення ООС виявив диверсійну групу у кількості 6 осіб, яка рухалася до позицій однієї із бригад ЗСУ. Підполковник наказав відкрити вогонь, змусивши противника відступити.

Підполковник Сідорін у листопаді 2019 року організував евакуацію шістьох поранених українських бійців у районі селища Новолуганське Донецької області, а під час операції у районі Світлодарської дуги йому вдалося облаштувати 9 нових вогневих позицій, що дозволило суттєво вирівняти лінію українських бійців.

Обидва офіцери були відзначені нагородною вогнепальною зброєю.

Як повідомлялося, 16 листопада міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський підписав наказ, яким позбавив народного депутата Іллю Киву (фракція "Опозиційна платформа – За життя") права на нагородну зброю. "Підстава – його негідна поведінка та дії, які дискредитують сам факт його нагородження від імені Української держави", - пояснив він.

Раніше Кива розмістив у своєму Telegram-каналі відео зі пострілами з автоматичної зброї. Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявляла журналістам, що вважає передчасним кваліфікувати його дії, але інформацію про цей факт оформлено у кримінальне провадження. Також вона повідомила, що стосовно нардепа відкрито вже "досить велику кількість" проваджень. Згодом до Киви прийшли правоохоронці з обшуком у рамках розслідування кримінального провадження про незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 Кримінального кодексу).

У четвер, 18 листопада, Кива здав два нагородні пістолети – Glock-19 та АПС та дозволи на їх зберігання працівникам підрозділу контролю за обігом зброї ГУНП у Києві.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА