21:23 19.11.2021

Резніков не вірить у те, що РФ зважиться на наступ і переконаний у готовності України його відбити

2 хв читати
Резніков не вірить у те, що РФ зважиться на наступ і переконаний у готовності України його відбити

Міністр оборони України Олексій Резніков заявляє про готовність України відбити російську агресію, при цьому зазначає, що РФ навряд чи зважиться на наступ.

"Не вірю в це (у масштабний наступ РФ і захоплення українських територій – ІФ). Тому що давайте не забувати: за 8 років цієї війни ми навчилися захищатися. Наші Збройні сили на високому рівні, особливо Сухопутні війська. Я мав честь…чотири дні провести в ООС, спілкуватись із командирами, солдатами в окопах. Там настрій абсолютно бойовий, впевнений у собі, люди вміють захищати країну", - сказав Резніков в інтерв'ю Українській службі "Голосу Америки", опублікованому в п'ятницю.

При цьому він зазначив, що поблизу кордонів України "є ознаки ескалації", але українська сторона сприймає інформацію про скупчення російських військ РФ біля України "спокійніше, тому що ми просто вже готові, а для них (міжнародної спільноти – ІФ) це стало небагато несподіваним".

"Навіть у складній ситуації я шукаю позитив. У загрозі я бачу позитив, що це привернуло увагу цивілізованого світу і зараз починається реакція, яка дає нам шанс продемонструвати агресору, що ціна цієї агресії для нього буде непомірною", - наголосив міністр.

За словами Резнікова, в Україні понад 400 тис ветеранів, які пройшли через бойові дії та готові захищати країну. "Тому такого легкого проходу, як це було у 2014 році, не буде. Сьогодні люди знають, що таке пролита кров, і як поливати кров ворога теж знають, і вміють це робити", - наголосив він.

Глава оборонного відомства також наголосив на неефективності дій міжнародної спільноти щодо РФ і зазначив, що російське керівництво змінить свою політику лише в тому випадку, якщо вона їй дуже дорого обходитиметься. "Здивованість, стурбованість, занепокоєння не працюють. Будівля Кремля має дуже високі та товсті стіни, і вони давно вже не чують занепокоєння, а до певного рівня санкцій виробили імунітет. Вони реагуватимуть лише, якщо ця війна буде дуже дорого коштувати і стане невигідною. Тільки такі рішучі кроки, в тому числі з боку Сполучених Штатів як провідної світової країни, можуть їм це продемонструвати", - сказав міністр.

На питання, наскільки солідарні ЄС, США та Британія солідарні у своїй підтримці України, він зазначив, що йому "хотілося б бачити більше такої солідарності, більше рішучості". "Хто точно розуміє всі ризики - це країни Балтії та Польща. Це наші найближчі друзі. Вони так само свого часу були під окупацією Радянського Союзу і я сподіваюся, що ця хвиля занепокоєння не заради самого занепокоєння, а заради реакції, почне працювати і у Європі", - наголосив Резніков.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА