08:32 20.11.2021

Космічні агенції України та Канади підписали спільну заяву про партнерство

2 хв читати
Космічні агенції України та Канади підписали спільну заяву про партнерство

Космічні агенції України та Канади підписали спільну заяву про партнерство та співпрацю у космічній сфері, повідомляє прес-служба посольства України в Канаді.

"18 листопада в Галіфаксі космічні агенції України та Канади підписали спільну заяву про партнерство, а 19 листопада відбулись урочистості з нагоди закладення "першого каменю" пускового майданчика українського та канадського проекту щодо створення космічного пускового комплексу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, у заході взяли участь голова державного космічного агентства України Володимир Тафтай, міністр інновацій, науки та промисловості Канади Франсуа-Філіп Шампань, міністр імміграції, біженців та громадянства Канади, член парламенту від провінції Нова Скошія Шон Фрейзер, президент Канадського космічного агентства , міністр економічного розвитку провінції Нова Скошія Сюзан Коркум-Грік та інші представники влади та бізнесу.

Тафтай повідомив на своїй сторінці у Facebook про спільне будівництво України та Канади космопорту у Новій Шотландії. "Проект передбачає створення на атлантичному узбережжі провінції Нова Шотландія комерційного космодрому для ракети-носія "Циклон-4М" розробки та виробництва українських ДП "КБ "Південне" та ДП ВО "Південний машинобудівний завод"", - зазначив він.

Також глава космічного агентства наголосив на важливості проекту не лише для розвитку космічного співробітництва України та Канади, а й для подальшого зміцнення традиційно дружніх та партнерських відносин між двома державами.

Зазначається, що очікується офіційне оприлюднення макета Пускового контрольного центру спільного проекту, який буде названо на честь колишнього керівника ДП "КБ "Південне" Олександра Дегтярьова, а також відвідування місця будівництва пускового майданчика, зустрічі з представниками урядових та ділових кіл Канади у Галіфаксі, Оттаві та Торонто.

Спільний українсько-канадський проект зі створення космічного пускового комплексу у Новій Скошії реалізує канадська компанія Maritime Launch Services та передбачає використання українського ракетоносія "Циклон 4М". За словами її президента та головного виконавчого директора Стівена Матьє, ринок космічних пусків демонструє постійне зростання і в майбутньому збільшиться з $400 млрд до $1 трлн. США. Реалізація проекту створює передумови довготривалого українсько-канадського співробітництва у космічній сфері, завантаження виробничих потужностей українських підприємств.

 

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА