12:56 20.11.2021

У Чехії вдруге за тиждень виявлено максимум за кількістю випадків COVID-19 за добу

2 хв читати
У Чехії вдруге за тиждень виявлено максимум за кількістю випадків COVID-19 за добу

Органи охорони здоров'я Чехії напередодні зафіксували черговий максимум за кількістю виявлених на добу випадків COVID-19 – другий раз за цей тиждень, повідомляє в суботу агентство Associated Press (AP).

У п'ятницю МОЗ Чехії відзвітувало про 22 тис. 936 нових випадків хвороби. Попередній максимум було встановлено минулого вівторка – 22 тис. 511 випадків. Таким чином за останні сім днів рівень захворюваності в країні зріс до 929 випадків на 100 тис. жителів.

За даними відомства, в четвер померли 110 інфікованих: вперше з квітня добове число жертв знову перевищило позначку в 100.

У четвер влада Чехії схвалила нові обмеження для невакцинованих громадян. Із понеділка тільки ті, хто вакцинований або перехворів на COVID-19, зможуть відвідувати місця культурного відпочинку, ходити в бари, ресторани і перукарні, заселятися в готелі. Виняток становлять підлітки від 12 до 18 років, люди, які за станом здоров'я не можуть вакцинуватися, і та категорія осіб, яка отримала принаймні одну дозу вакцини, повідомляло AP.

В. о. міністра охорони здоров'я Чехії Адам Войтех наголосив, що мета цих заходів - мотивувати людей вакцинуватися.

Згідно з даними статистичного сайта Worldometers, з початку пандемії в Чехії з населенням приблизно 10,7 млн осіб було діагностовано понад 1,98 млн заражень COVID-19, близько 32 тис.пацієнтів з COVID-19 померли, а понад 1,75 млн осіб одужали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА