15:46 20.11.2021

Держприкордонслужба отримала два вертольоти Н-125 компанії Airbus Helicopters

2 хв читати
Держприкордонслужба отримала два вертольоти Н-125 компанії Airbus Helicopters

У суботу, 20 листопада, до Києва прибули два вертольоти Н-125 французького виробництва компанії Airbus Helicopters, якими укомплектують авіаційні підрозділи Державної прикордонної служби України на кордоні з Білоруссю.

"Державна прикордонна служба України з січня 2020 року вже отримувала два вертольоти типу Н-125. Сьогоднішні машини краще укомплектовані. Вони оснащені супутниковими передавачами, гучномовцями, системами цифрового зв'язку, спеціалізованими авіаційними прожекторами, камерами з високою роздільною здатністю Flir, електричними лебідками та аварійним плавучим спорядженням", - повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров зазначив, що відео з камер вертольотів може передаватися безпосередньо в наземний командний пункт.

"Це потужне посилення Держприкордонслужби, а безпека кордонів на сьогодні є для МВС одним з основних пріоритетів", - підкреслив він.

Зазначається, що досвід отриманих перших двох легких вертольотів в 2020 році показав економічність і ефективність їх застосування з метою охорони державного кордону (загальний наліт перших двох машин становить близько 900 годин).

Н-125-це одні з кращих машин в своєму класі. У 2005 році вертоліт такої модифікації побив світовий рекорд і здійснив посадку на горі Еверест на рівні 8 тисяч 850 метрів над рівнем моря.

Як повідомлялося, в рамках міжурядової угоди між Україною і Францією передбачається отримання для єдиної системи авіаційної безпеки і захисту МВС 55 вертольотів виробництва компанії Airbus.

Очікується, що до кінця 2021-го Україна отримає загалом 22 вертольоти для потреб всіх служб МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА