19:56 20.11.2021

Westinghouse та "Енергоатом" у понеділок мають намір підписати угоди про будівництво на ХАЕС двох нових енергоблоків

2 хв читати
Westinghouse та "Енергоатом" у понеділок мають намір підписати угоди про будівництво на ХАЕС двох нових енергоблоків

НАЕК "Енергоатом" та американська компанія Westinghouse планують у понеділок, 22 листопада, підписати двосторонні угоди щодо реалізації проекту будівництва двох нових енергоблоків за технологією АР1000 на Хмельницькій АЕС.

"Протягом останніх місяців "Енергоатом" провів десятки раундів переговорів з американською стороною. За їх результатами підготовлено проекти перших двосторонніх угод щодо реалізації проекту будівництва на ХАЕС двох нових енергоблоків за технологією АР1000. Вони будуть підписані 22 листопада", – йдеться у повідомленні НАЕК на сайті у суботу.

У компанії уточнили, що підписання угод, які дадуть старт новому етапу розвитку ядерної енергетики, що передбачає будівництво в Україні до 2040 року 14 нових енергоблоків, планується в Києві під час міжнародної конференції "Атомні можливості для розвитку країни".

Там також зазначили, що можливість розпочинати реалізацію масштабної програми будівництва нових атомних потужностей дає фінансова стабілізація компанії.

Як повідомлялося, у рамках вересневого візиту президента України до США "Енергоатом" та американська Westinghouse Electric підписали меморандум про будівництво загалом п'яти енергоблоків АЕС в Україні. Вартість проекту становитиме близько $25 млрд.

"Енергоатом" за січень-вересень 2021 року отримав 2 млрд 353,552 млн грн чистого прибутку проти 5 млрд 316,089 млн грн чистих збитків у січні-вересні минулого року.

Відповідно до звіту про фінансові результати компанії за 9 місяців, її чистий дохід порівняно з аналогічним періодом 2020 року збільшився на 6,9% (на 2 млрд 515,775 млн грн) – до 38 млрд 931,378 млн грн, собівартість реалізованої продукції – на 18,2 % (на 5 млрд 52,092 млн грн), до 32 млрд 820,639 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА